Novi Grad

Drljača: Nivo Une je iznad zemljišta gdje se grad nalazi, to je jako opasno

  • Извор: АТВ
  • 17.05.2023. 15:13

Načlenik Novog Grada Miroslav Drljača kaže u specijalu ATV-a da vodostaji trenutno stagniraju, ali da je nivo Une iznad zemljišta gdje se grad nalazi, što je jako opasna situacija.

I Una i Sana polako stagniraju, ali su rasle u prethodnom periodu. Kada uporedimo ova dva dana moramo reći da je došlo do velikih promjena u vodostaja. Danas je vodostaj porastao na 60 centimetara i došlo je do plavljenja domaćinstava i stambenih objekata. Cijela noć je bila burna i odlučili smo da zatvorimo sve otvore na našem zidu. Nivo Une je iznad zemljišta gdje se grad nalazi, što je jako opasna situacija", kaže Drljača.

On podsjeća da su zbog porasta vodostaja u prethodna dva dana izgubili područje Mlakve, a nekoliko porodica je evakuisano.

"Sva kampanja pokazuje dvije vrste šteta, imali smo na početku bujične tokove koje su napravile štete i imali smo situaciju da su dva naselja bila potpuno ugrožena Suhača i Jagići. Sada se voda povukla. Sana i Una i dalje ugrožavaju grad, ali na sreću vodostaj stagnira. Od početka jučerašnjeg dana imali smo podršku od RUCZ, sa nama je gospodin Milan Novitović. U poslijepodnevnim časovima stigao je dio opreme, nekoliko pumpi", rekao je Drljača.