Biznismen iz Milića

Dukić poslao knjigu za ATV: "Za Dukiće ne berite brige, pročitajte Vi njegove knjige"

  • Извор: АТВ
  • 15.02.2023. 19:20

Radnicima "Soligne" iz Milića naređeno je da ne dolaze na posao. Nakon što je ATV objavila da dio zaposlenih u fabrici namještaja rade na crno, i koriste sve privilegije biroa, u preduzeću se digla panika. Sestrinsku firmu grupacije Boksit na čijem je čelu Rajko Dukić, na zahtjev Zavoda za zapošljavanje, prečešljaće i inspektori.

- Inspektorat Republike Srpske zaprimio je dopis Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, kojim se traži kontrola radno-pravnog statusa određenog broja lica kod poslodavaca "Soligna" iz Milića. Republička inspekcija rada će u skladu sa svojim nadležnostima u narednim danima izvršiti tržišnu kontrolu - navode iz Inspektorata Srpske.

Saznajemo i da je radnicima koji su polati na biro, rečeno da će biti vraćeni na radno mjesto nakon što ih prijave. Radnici u strahu, u javnost ne žele. Poručuju da se nad njima vrši prava tortura. 

- Imamo par slučajeva da poslodavci zloupotrebljavaju tu situaciju, odnosno formalno daju otkaze radnicima, prijavljuju ih na biro da koriste sredstva novčane naknade, a razliku plate plaćaju u kešu što je čista zloupotreba zakona. Imali smo jedan takav slučaj u Milićima, imali smo jedan slučaj u Foči, gdje smo pokrenuli sa Inspektoratom Republike Srpske akciju gdje prijavljujemo takve poslodavce", rekao je Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. 

Rajko Dukić, ovaj put se nije javio na telefon. Prošli put je osuo rafal uvreda po ATV-u, a nakon toga nam je poslao knjigu simboličnog naziva "Život kroz život".  U njoj se pozabavio sam sa sobom. 

- Šaljući Vam knjigu "Život kroz život", posljednju od 10 koliko sam napisao, očekujem da ćete nakon čitanja i gledanja, bolje upoznati kontroverznog biznismena koji je, za doprinos izgradnji i razvoju Milića, pa i Regije, tokom 55 godina rada, dobio više desetina priznanja i odlikovanja, od kojh su neka najvećeg svetovnog i duhovnog ranga", kaže Dukić. 

Od fotografija do pjesama, sve smo to i vidjeli i pročitali. Do stiha i proze radnicima sigurno nije. Jeste zato biznismenu iz Milića koji kroz stihove poručuje: "Za Dukića ne berite brige, pročitajte Vi njegove knjige".

Тагови: