Došli na dan

Dvoje djece iz trebinjske Bolnice biće prebačeno u Podgoricu

  • Извор: СРНА
  • 12.07.2023. 22:51

Zdravstveno stanje osmoro djece koja su smještena u Bolnicu Trebinje zbog znakova trovanja je stabilno, ali će do sutra iz predostrožnosti biti zadržana na posmatranju, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za pedijatriju u trebinjskoj bolnici Ljiljana Buha.

"Jedno dijete je na malim dozama kiseonika, a dijete koje je bilo na intenzivnoj njezi je prebačeno na pedijatriju jer je bolje", navela je Buha.

Ona je istakla da kod djece nisu primijećeni znakovi pogoršanja od kad su danas poslije podne smještena na pedijatrijsko odjeljenje trebinjske bolnice, ali da će do sutra biti pod nadzorom u slučaju da je inhalacija bilo kakvog toksina napravila oštećenja koja se mogu javiti nakon šest do 24 časa.

Osmoro djece smješteno u trebinjsku Bolnicu zbog sumnje da su se otrovali

Osmoro djece smješteno u trebinjsku Bolnicu zbog sumnje da su se otrovali

Buha je dodala da će dvoje djece večeras biti prebačeno u Podgoricu jer roditelji žele da tamo nastavi liječenje, s obzirom na to da su u Trebinje došli na dan.

"Djeca su uzrasta od pet do osam godina i po dvoje ih je iz Podgorice, Herceg Novog i Beograda, a jedno dijete je iz Dervente", navela je Buha.

Djeca su smještena u Bolnicu Trebinje zbog znakova trovanja inhalacionim agensom, sa simptomima kašlja i otežanog disanja, nakon što su boravila u trebinjskom turističkom komplekstu Grad Sunca, gdje se sumnja da da je prekomjerna količina hlora u vazduhu uzrokovala incident na dječijem jezeru, koji se dogodio zbog prekida u napajanju strujom.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.