Iz Donjeg i Srednjeg Magnojevića

Farmeri pozvali Petrovića da izvrši kontrolu na farmama

  • Извор: АТВ
  • 19.07.2023. 14:02

Farmeri iz Donjeg i Srednjeg Magnojevića, sa područja Bijeljine, pozvali su danas gradonačelnika Ljubišu Petrovića i nadležnu veterinarsku inspekciju da izvrše kontrolu uzgajivača svinja, kako bi se na licu mjesta uvjerili u zdravstveno stanje i brojno stanje na njihovom gazdinstvu.

Oni su u saopštenju naveli da su „prozivani i etiketirani od strane gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića kao kriminalci, što je dokumentovao naredbom o prebrojavanju svinja“.

„Mi uzgajivači svinja-farmeri, koji imamo registrovana poljoprivredna gazdinstv,a ovim putem pozivamo gradonačelnika Ljubišu Petrovića i nadležnu veterinarsku inspekciju da već u toku dana, uz puno poštovanje biosigurnosnih mjera i preuzimanja odgovornosti za sve eventualne posljedice po zdravlje životinja, izvrše kontrolu dole potpisanih farmera-uzgajivača svinja kako bi se na licu mjesta uvjerili u zdravstveno stanje i brojno stanje na njihovom gazdinstvu“, naveli su u saopštenju koje je potpisalo sedam uzgajivača svinja.

Dodali su da, ako je to moguće, uvidu u zdravstveno stanje životinja prisustvuju i narodni poslanici iz Bijeljine Slaviša Marković i Tomica Stojanović, koji su se, kako kažu, vrlo aktivno uključili u rješavanje problema afričke kuge svinja na teritoriji grada Bijeljina.

Prošle sedmice je oko 20 bijeljinskih farmera protestovalo ispred Gradske uprave u Bijeljini, optuživši gradonačelnika Ljubišu Petrovića za kršenje bio-sigurnosnih mjera sa ciljem uništenja stočnog fonda Semberije u jeku zaraze afričkom kugom svinja.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.