Nova godina

Gdje će građani Bijeljine proslaviti "najluđu noć"?

  • Извор: АТВ
  • 14.12.2022. 20:00

Bijeljinci i njihovi gosti u novu 2023. godinu ući će u društvu porodice i prijatelja, uglavnom u kućnoj atmosferi ili na gradskom trgu gdje će nastupati Kerber.

Ljubitelji klubova i restorana imaju i ove godine bogatu ponudu restorana i kafića, gdje će uz muziku i raznovrstan meni proslaviti kraj ove godine. 

Bijeljina će sudeći po dosadašnjim brojkama biti omiljena destinacija i gostima. U toku proteklih 10 mjeseci bilježi rekordan broj posjeta. 36.769 dolazaka znak je da će do kraja godine biti premašen rekord iz  2019., kažu u Turističkoj organizaciji.

“To je 71.345 prenoćišta u gradu Bijeljini i kada uzmemo prosjek, turista koji je došao i zadržao se u Bijeljini  zadržao se dva dana. Svakako možemo očekivati da ćemo dosegnuti taj nivo iz 2019. I trebalo bi, pošto je decembar nekako mjesec kada ne samo u Bijeljini, nego i inače ljudi putuju, tako da ćemo najvjerovatnije premašiti tu 2019. I da će ova 2022. biti sigurno rekordna godina po broju dolazaka. Naravno očekujemo i da za ovu Novu godinu, kraj decembra i početak januara, Bijeljina bude puna”, rekao je Dragan Tešić iz Turističke organizacije Bijeljina.

Za praznike će mnogi otići na doček i u druge gradove i države. Turističke agencije zadovoljne potražnjom za aranžmanima.

“Većinom su to neki evropski gradovi, Budimpešta, Istanbul, a za neke te dalje destinacije su ipak i jače cijene. Pored evropskih gradova, tu su i neke domaće destinacije, tu bih istakla Budvu i Zlatibor, tu bih istakla da nam je Zlatibor već tradicionalno ide. Oba polaska su 30. S  tim što je Budva na dva noćenja, hotel sa tri zvjezdice, i hotel sa 4 zvjezdice u Bečićima, a Zlatibor je oba noćenja polupansion“, kaže Marina Novaković, turistička agencija.

Cijene rezervacija u restoranima i kafićima su od 70-150 KM, dok za novogodišnje turističke aranžmane bijeljinskih turističkih agencija treba izdvojiti od  250-500 KM, zavisno od broja noćenja i usluge.