Значајна помоћ

Град у БиХ свим бруцошима даје по 500 КМ

  • Извор: Агенције
  • 22.09.2023. 21:38

Град Љубушки наставља с подршком студентима и ове године, па ће тако сви бруцоши са пребивалиштем на подручју Љубушког добити једнократну новчану помоћ у износу од 500 КМ.

Приједлог Одлуке о додјели једнократних финансијске подршке бруцошима Града Љубушког у академској 2023/24 години донесен је на 28. сједници Градског вијећа Љубушки.

Право на подршку имају сви студенти који први пут уписују прву годину преддипломског или интегрисаног студија државних универзитета, а који имају пребивалиште на подручју града Љубушког.


Предивна прича из БиХ: Свекрва донирала бубрег снахи

Предивна прича из БиХ: Свекрва донирала бубрег снахи

Градоначелник Љубушког Ведран Маркотић је за Радио Љубушки казао како већ на сљедећој сједници иде Одлука о подршци за студенте виших година.

"Ми преко 300.000 КМ издвајамо за студенте, а овдје смо у посебну ставку убацили 76.000 КМ које су већ исплаћене у петом мјесецу. Значи 300 КМ су добили сви матуранти на подручју Града Љубушког. То је само један мали гест, мали знак пажње према њиховим родитељима. Знамо како је све нажалост постало скупо, покушавамо да то нашим родитељима и ученицима буде мали знак захвале за завршетак њиховог средњошколског образовања. И наравно, захвала иде нашим наставницима, професорима, учитељима који се труде у нашу дјецу усадити знање и одгојити их скупа с нама", казао је Маркотић за Радио Љубушки.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)