Na šest ključnih ulaza

Histerija iz Sarajeva zbog tabli

  • Извор: АТВ
  • 01.07.2023. 19:23

Nove table na šest ključnih ulaza u Istočno Sarajevo, na čijem natpisu piše da je to grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo i dalje plijene pažnju političkog Sarajeva. Benjamina Karić, objavila je i na svojoj Fejsbuk stranici da je zbog postavljanja table podnijela krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv gradonačelnika Istočnog Srajeva Ljubiše Ćosića, a na pozive i mejlove ekipe ATV-a, nije ogovarala.

"Pa evo nek Sud BiH, kakav – takav je, nek prosudi da li tu ima nekog izazovanja rasne, vjerske mržnje, netrpeljivosti, čega god, rekao je Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Osim tužbe, Benjamina Karić, kaže i da bezobzira koliko je puta izgovorena laž o egzodusu Srba iz Sarajevu, neće postati istina. Iz Boračke organizacije poručuju da je ovo kontradiktorno, jer su Bošnjaci već odavno promijenili tok istine.

"Neka oni skinu sve table u Sarajevu, evo ja garantujem da ću ja popričati sa gradonačelnikom da skine i on ovu tablu, a da oni skinu sve ove lažne table po Sarajevu – ubila granata ovdje, ubila granata ondje. Pa znamo i mi da su vodili Srbe na kopanje, pa pogine Srbin u rovu kad kopa, ubiju ga i oni prikažu da ga je granata ubila", rekao je Goran Šehovac, predsjednik Boračke organizacije "Ilidžanski borac".

Građani Istočnog Sarajeva su zadovoljni što je njihova žrtva napokon negdje napisana.

"Opravdavam, potrebno je da se znaju neke stvari, pošto sam i ja jedan od tih koji su izasli odozdo i mislim da imamo pravo da to radimo. E sad, ako to neko osporava, to je njihova stvar", kaže građanin.

"Ljudi su morali da napuste svoja ognjišta radi neke politike i eto šta, šta nam donosi ta politika? To više nije onaj isti grad u kojem sam rođen, gdje sam odrastao".

"Zna se šta je Republika Srpska, šta je Federacija. A sad te probodacije sitne, politička prepucavanja, to mi je bezveze", kažu građani.

Zbog 50.000 Srba, zajedno sa ljudima koji su živjeli na nekim od današnjih područja Istočnog Sarajeva, stvoreno je Istočno, a prvobitno Srpsko Sarajevo. To je i razlog postavljanja tabli sa ovim natpisom na ulazu u naš grad, poručuje gradonačelnik Istočnog Sarajeva.


Пратите нас и путем Вибера