Mario Crnković

Hrvatska ne odustaje od Trgovske gore: Ignorisanje BiH dolazi na naplatu

  • Извор: АТВ
  • 23.07.2023. 20:58

Pitanje Trgovske gore još uvijek nije riješeno. Nekih suštinskih pomaka u smislu da Hrvatska namjerava odustati od svojih planova - nema, ali otvorile su se neke karte, smatra ovo Mario Crnković iz Udruženja Grin tim.

Kako kaže Crnković, premijer Hrvatske Andrej Plenković je svojim izjavama i krajnjim banalizacijama da na Trgovsku goru dolaze samo neke rukavice koje nisu opasne i na takav sličan način govoreći o ovoj temi jasno stavio do znanja da Hrvatska ne odustaje.

Međutim, dodaje Crnković, Hrvatska je očigledno svjesna svojih propusta i onoga što čini.

"Ignorisanje BiH dolazi na neki način na naplatu. Prva naplata je to što je Hrvatska angažovala advokatsku kuću iz Velike Britanije koju ce platiti oko 830.000 KM samo za pravno savjetovanje“, kaže Crnković.

Ukoliko država izdvaja toliki novac za savjetovanje, dodaje Crnković, odmah je u statrtu jasno da je ta država svjesna da ne radi nešto kako treba i da će biti u velikim problemima.

"Riječ je o jako uticajnoj firma na polju lobiranja i nagovaranja i zato moramo biti svjesni šta se dešava sa druge strane rijeke Une i zato moramo biiti svjesni da je pravni tim BiH iscrpio sve svoje mogućnosti“, dodao je Crnković.

Opširnije o ovome govorio je gost Centralnih vijesti Mario Crnković iz Udruženja "Grin tim“.

Opširnije pogledajte u nastavku.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином