Svečana sjednica

Istočno Sarajevo obilježilo jubilej - 30 godina razvoja

  • Извор: АТВ
  • 13.03.2023. 20:43

Grad Istočno Sarajevo obilježilo je 30 godina od donošenja statutarne odluke o organizaciji, tada, Srpskog grada Sarajeva.

Na svečanoj sjednici Skupštine grada dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama, a najviša priznanja, za pomoć razvoju Istočnog Sarajeva, dodijeljena su rukovodstvima Srpske i Srbije predsjednicima Miloradu Dodiku i Aleksandru Vučiću, te Mitropoliji dabrobosanskoj.

Uručene su zahvalnice prvom sazivu Skupštine Srpskog grada Sarajeva i sadašnjim sazivima lokalnih parlamenata svih šest gradskih opština, kao i boračkim organizacijama u ovim opštinama.

Na svečanoj sjednici usvojena je Rezolucija o pravcima daljeg razvoja grada u kojoj se navodi da su predstavnici Istočnog Sarajeva dužni da budu odgovoran partner Vladi Republike Srpske i svim republičkim institucijama.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković i srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je na svečanoj sjednici da je ovaj grad simbol žrtve sarajevskih Srba za Republiku Srpsku, koja ne bi izgledala ovako kako danas izgleda, niti bi imala svoju snagu da nije ovog grada.

Cvijanovićeva je u obraćanju rekla rekla je da je Istočno Sarajevo bedem slobode, te da ima sva obilježja regionalnog centra Republike Srpske.

Višković je rekao da je Istočno Sarajevo, zbog geografskog položaja, nastajanja i razvoja, posebno važno za Srpsku i da će Vlada nastaviti podržavati razvoj ovog grada.

Najviše priznanje grada Istočno Sarajevo - Grb grada koje je dodijeljeno predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću znak je još većeg i čvršćeg povezivanja Srbije i Republike Srpske, a ne samo simbolična nagrada, rekao je izaslanik predsjednika Srbije Milorad Veljović.

- Srbija će uvijek stajati uz Republiku Srpsku i pomagati joj. Srbija je danas finansijski mnogo moćnija nego što je bila i u stanju je da pomaže Srbima i van svojih granica, kako u Srpskoj, tako i u Crnoj Gori, Makedoniji i svuda u dijaspori - rekao je Veljović.

Podsjećamo, Dodik je danas na sastanku sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva istakao da je ovaj grad strateški važan za Republiku Srpsku.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина