Željko Jevđenić

“Izgradnja Hrama Svetih mučenika jasenovačkih značajna za sve pravoslavne hrišćane”

  • Извор: СРНА
  • 15.01.2023. 20:59

Paroh knežički Željko Jevđenić rekao je da je izgradnja Hrama Svetih mučenika jasenovačkih, koji se gradi u selu Međuvođe u Kozarskoj Dubici, značajna ne samo za mještane već i za sve pravoslavne hrišćane.

"Hram gradimo već nekoliko godina i zahvaljujući ljudima iz Međuvođa i mnogim dobrim ljudima širom svijeta, došli smo u fazu do pola da ga pokrijemo. To je prilično zahtjevno u današnje vrijeme. Zahvaljujući Bogu i njima, javljaju se ljudi sa mnogih strana da nam pomognu", rekao je Jevđenić novinarima u Kozarskoj Dubici.

On je izrazio nadu da će tokom ove godine biti završen krov na hramu, te naveo da je za to potrebno oko 200.000 KM.

"Kada tu fazu završimo, onda će sve ostalo, nadam se, biti mnogo lakše", rekao je Jevđenić.

U Domu kulture u Kozarskoj Dubici večeras je prikazan novi film Borisa Malagurskog "Srpska-Borba za slobodu", a sav prihod od prodaje ulaznica i donatorskih karti namijenjen je za izgradnju hrama jasenovačkim novomučenicima, koji se gradi u Međuvođu uz pomoć donacija Srba iz svih krajeva svijeta.

Hram Svetih mučenika jasenovačkih u Međuvođu je prvi hram posvećen jasenovačkim mučenicima u Knešpolju, Kozari, Krajini i gradi se u pomen na hiljade nevinih i nemoćnih, većinom djece, žena i staraca koje je nakon bitke na Kozari u logoru Jasenovac dočekala stravična smrt.

(Foto: RTV KD)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?