Načelnik

Janjetović: Budžet Kostajnice stabilizovan zahvaljujući pomoći Vlade Srpske

  • Извор: СРНА
  • 31.12.2022. 09:52

Budžet opštine Kostajnica za narednu godinu od 3,6 miliona KM kreiran je tako da obezbijedi stabilno funkcionisanje opštine i da se realizuju manji projekti, rekao je Srni načelnik opštine Nikola Janjetović.

"Mi smo mala, nerazvijena opština, naš budžet je kreiran tako da podmiri onaj dio obaveza za normalno funkcionisanje opštine. Naš budžet ne može biti razvojni jer jednostavno nemamo tolike prihode", istakao je Janjetović.

On je za predstojeću godinu najavio nekoliko manjih projekata, među kojima sanaciju dijela vodovoda, te izgradnju dječijeg igrališta i vidikovca Zastava.

Prema njegovim riječima, u ovogodišnjem budžetu obezbijeđena su i sredstva za novi drvored u Svetosavskoj i Ulici Ranka Šipke, kao i dio za sanaciju trotoara u ovim ulicama.

On je istakao da se opština oslanja na pomoć Vlade Republike Srpske i viših institucija vlasti kada su je riječ većim infrastrukturnim projektima.

"Nadam se da ćemo u dogledno vrijeme i našim budžetom i privredom moći da iznesemo određene infrastrukturne projekte, ali su oni manjeg obima, jer je za bilo šta veće potrebna pomoć viših institucija", rekao je Janjetović.

On je napomenuo da je u prethodnom periodu opštinski budžet bio opterećen dugom, ali da je stabilizovan zahvaljujući pomoći Vlade Srbije.

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.