Градоначелник Приједора

Јавор: Провођење силе на дрзак начин

  • Извор: СРНА
  • 27.03.2024. 14:49

Градоначелник Приједора Слободан Јавор рекао је да потез Кристијана Шмита само може да буде окарактерисан као провођење силе на дрзак и недопустив начин, те да је његова улога реметилачка.

Јавор је навео да остаје нејасна потреба Шмита да константно подгријава и заоштрава односе у БиХ с обзиром да намеће техничке измјене Изборног закона у тренутку када БиХ почиње да гради европски пут.

"Очигледно је то човјек којем није у интересу било какав напредак на овом простору, што и показује својим апсурдним потезима", сматра Јавор.

Он је навео да је наметање крајње недопустиво, у једну руку лицемјерно и намеће додатно питање коју улогу, осим реметилачког фактора, има нелегални Шмит у БиХ.

"Ово је удар на демократску вољу грађана! Као да није било довољно све оно што је до сада Шмит урадио, па помно темпирајући моменат када су сви грађани поздравили европски пут, њемачки туриста у Сарајеву опет настоји да закомпликује и оспори развојни правац. Нажалост, нисам изненађен, јер од њега ништа конструктивно нисмо ни очекивали“, наводи се Јаворовом саопштењу.

Он је подсјетио Јавор да Шмит није именован од стране Савјета безбједности као високи представник, те да нема овлаштења да намеће законе ни самовољне диктатуре које проводи. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.