Градоначелник Приједора

Јавор: Слога и мир нека граде Српску

  • Извор: РТРС
  • 10.01.2024. 14:06

Срби желе слогу и јединство, и да на миран начин одају почаст свим жртвама и свим људима који су уградили животе у темеље Републике Српске, рекао је градоначелник Приједора Слободан Јавор.

Јавор је истакао да је Дан Републике Српске - 9. јануар веома важан за њене грађане који тачно знају када је она настала и настоје да историју очувају.

- Свједоци смо да у данашње, тешко и изазовно вријеме, има напада на Републику Српску и оних који покушавају да скрнаве историју и да је исправе онако како одговара њима, политичком Сарајеву и појединим страним делегацијама које нађу неки свој интерес да упорно покушавају да у Српској и БиХ дижу тензије - изјавио је Јавор на обиљежавању Дана Републике у Приједору.

Јавор је поручио да Српска свим људима који су уградили животе у темеље Републике Српске дугује захвалност за данашњу слободу.

- Република Српска представља симбол слободе и отворена је за све грађане, не само за српску популацију, већ за све који желе да заједно идемо напријед, да градимо суживот и мир - нагласио је Јавор.

Он је рекао да су поруке из Приједора слога и јединство јер само на тај начин могу бити очуване институције Републике Српске, без којих нема Републике.

- А, без Републике Српске нема слободе за наш народ. Слога и јединство нека граде Републику Српску - каже Јавор.

За Републику Српску су из Приједора животе дала 574 припадника 43. моторизоване и Пете козарске бригаде и јединица полиције, односно укупно 936 погинулих припадника ових једница које су, осим Приједорчана, чинили и борци из других градова који су се настанили у овом граду.

Обиљежавање Дана Републике Српске у Приједору настављено је данас полагањем вијенаца на централном-спомен обиљежју "За крст часни" и прислуживањем свијећа у спомен-комплексу "Камени цвијет".

Град Приједор синоћ је суграђанима, у част Дана Републике, поклонио цјеловечерњи концерт Данице Црногорчевић.

Свечаности поводом Дана Републике Српске биће завршене сутра, када ће у Позоришту Приједор бити одржана манифестација "Републици на дар", у оквиру које је од 12.00 часова предвиђено отварање изложбе ученичких ликовних радова, а од 12.30 свечана академија.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм