Програм рјешавања проблема расељених лица

Језеро: Потписан уговор за изградњу резервоара за воду вриједности 20.000 КМ

  • Извор: АТВ
  • 17.10.2023. 14:14

Директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш и начелник општине Језеро Снежана Ружичић данас су у просторијама ове општине потписали уговор о суфинансирању и реализацији пројекта изградње резервоара за воду у насељу Черказовићи, укупне вриједности 20.000 марака.

Средства су обезбијеђена у оквиру Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица и праћења миграционих процеса за 2023. годину. Ово је пројекат који Секретаријат реализује сваке године, а финансира се из буџета Републике Српске.

Директор Чордаш је истакао да је основни циљ у реализацији овог програма испуњавање обавеза из Анекса ВИИ Дејтонског мировног споразума и Ревидиране стратегије за спроведбу овог анекса из 2010. године.

- Да би се остварио овај циљ Секретаријат сваке године кроз свој редован програм, поред обнове и реконструкције стамбених јединица и обезбјеђења трајних стамбених рјешења, ради и на различитим инфраструктурним пројектима који побољшавају квалитету живота расељених лица и повратника на територији Републике Српске, али и ФБиХ. Овиме свакодневно доказујемо да заједно с Владом Републике Српске константно улажемо у све општине и градове у којима имамо ове категорије становништва и да они нису заборављени - рекао је Чордаш.

Приједорчанин Теодор Мракић изгубио битку за живот, иза њега остао малољетни син

Приједорчанин Теодор Мракић изгубио битку за живот, иза њега остао малољетни син

Такође је напоменуо да је Секретаријат кроз новчану помоћ за санацију и адаптацију стамбених јединица, као и за санацију пута у насељу Присоје и подршку пројектима у занатству и пољопривреди у претходних неколико година у ову општину уложио преко 100.000 марака.

Овим уговором Општина Језеро је сагласна да ће, уколико буде потребно, обезбиједити разлику средстава за завршетак радова.

Ружичићева се захвалила и директору Секретаријата и Влади Републике Српске који, осим што увијек препознају потребе ове општине, реализацијом оваквих пројеката помажу не само општини већ и свим њеним грађанима. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија