Прича се о кандидатима

Ко ће у трку за начелничку позицију у Гацку?

  • Извор: АТВ
  • 14.04.2024. 19:20

Са републичког на локални ниво, тако би могао изгледати наредни корак дугогодишњег СДС-овог народног посланика. 

Све је изгледније да ће Вукота Говедарица из посланичке клупе кренути у борбу за начелничку фотељу у родном Гацку.

То ће одлучити Општински одбор, каже Говедарица за АТВ и не демантује гатачке шпекулације.

"Ако општински одбор буде тражио од мене ја ћу наравно бити. Хоће ли Вам бити тешко да се одрекнете посланичке фотеље? Ништа нам није тешко да урадимо за народ који живи у Гацку", рекао је Говедарица.

Актуелна коалиција која руководи Гацком нема времена да се бави Говедарицом јер ни код њих не цвјета цвијеће.

Предсједник владајућег СНСД-а Срђан Миловић нам одговара да ће та странка имати кандидата али се још не зна ко ће то бити.

Гацком кола неколико имена, међу њима нема имена актуелног начелника. Ипак Огњен Милинковић не крије жељу да стане на црту дугогодишњем гатачком посланику.

"Не могу вам то сада одговорити. Бих њему (Говедарици) стао на црту увијек", каже Милинковић.

Гатачка политика увијек је интересантна и пуна изненађења каже новинар из те општине.

Милош Васиљевић сигуран је да ће до локалних избора имати пуне руке посла, по његовом мишљењу много посла ће бити и за онога ко буде начелник најбогатије општине у Херцеговини.

"Ко год да буде начелник у Гацку мора да врати једну ствар а то је да из Гацка млади не одлазе него да у Гацку млади остају и што је још важније да се у Гацко млади враћају. Готово да не знам ниједног човјека младог који је отишао негдје на факултет а да није тај исти факултет завршио. Онај ко буде кандидат мора да врати младе људе у Гацку", рекао нам је Васиљевић.

У протеклих неколико година гатачка политичка сцена била је бурна, пуна превирања, свађа и борби за личне интересе. Због свега тога гатачки парламент не би засиједао ни по 8 мјесеци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: