Načelnik opštine Vlasenica

Kraljević: Ne dozvoliti da se gazi po Srpskoj i Srbima, ujedinjeni u odbrani

  • Извор: СРНА
  • 08.09.2023. 10:05

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević izjavio je da srpski narod više ne smije i ne može da dozvoli da gaze po njemu i urušavaju Republiku Srpsku, čijim institucijama će danas dati podršku na skupu "Granica postoji" na entitetskoj liniji u Lukama kod Vlasenice.

Kraljević je rekao da je srpski narod ujedinjen da brani Republiku Srpsku mirnim putem i da stane u odbranu institucije predsjednika, Vlade i Narodne skupštine.

- Svi ljudi koji ovdje žive spremni su da ostanu, da čuvaju svoje i stanu iza institucija Republike Srpske i njenog predsjednika, bilo da je to Milorad Dodik ili neko drugi, Vlade i Narodne skupštine kao najvišeg zakonodavnog organa, ali i svih drugih republičkih institucija i organizacija - objasnio je Kraljević.

On je naglasio da je narod spreman da čuva svoju teritoriju, ime i prezime, pismo, kulturu, zastavu, grb i sve ono što je vijekovima prenosio s generacije na generaciju.

Nosović: Srpski narod sačuvao Srpsku uprkos NATO bombardovanju

Nosović: Srpski narod sačuvao Srpsku uprkos NATO bombardovanju

- Srpski narod ostaće jedinstven sve dok nas ne ostave na miru strane "aždaje" koje nadiru sa Zapada na Istok i traže pogodne Srbe - rekao je Kraljević.

Kraljević je istakao da je najvažnije da Srbi budu jedinstveni i čuvaju svoje, ne želeći ništa tuđe.

- Ne smijemo i ne možemo dozvoliti da se više gazi po srpskom narodu, da trpi teror i živi u problemima koji mu se nameću sa strane. Izgleda da je jedini naš problem što smo Srbi i što branimo svoje - rekao je Kraljević za Srnu.

Kraljević je istakao da je sve spremno za oržavanje večerašnjeg skupa na liniji razdvajanja imeđu Republike Srpske i Federacije BiH u Lukama kod Vlasenice pod nazivom "Granica postoji" u znak podrške institucijama Srpske.

On je naveo da je u organizovanje ovog skupa uključen širok broj ljudi, odnosno organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata koje su stvarale i branile Republiku Srpsku, te da je cilj da se spriječi urušavanje njenih institucija.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)