Тврди Борислав Стојчиновић

Криминал и злоупотреба службеног положаја у Теслићу?

  • Извор: АТВ
  • 16.04.2024. 19:30

Да у редовима теслићког СДС-а има криминала тврди Борислав Стојчиновић, ратни војни инвалид и један од првих чланова те странке у Теслићу. Све је изнио у отвореном писму Милану Миличевићу, начелнику општине и предсједнику СДС-а. Од Миличевића тражи да смијени свог најближег сарадника Николу Стокића, начелника Одјељења за просторно уређење општине Теслић.

"Овај криминалац, лопов и преварант већ 10 година изиграва 'шерифа' у Теслићу и ради шта хоће и како хоће. Па тако гдје је предвиђена једна зграда ничу три зграде, тамо гдје су људи деценијама живјели у својим породичним кућама сада могу гледати само у зидине зграда. Тамо гдје су пјешаци годинама шетали тротоаром сада су зидине зграда које угрожавају безбједност пјешака“, рекао је Борислав Стојчиновић, ратни војни инвалид из Теслића.

И други Теслићани се годинама жале на Стокића. Кажу да на своју руку и без зеленог свјетла свог шефа, начелника општине, не би могао урадити ништа. И баш због тога од Миличевића су тражили да реагује. Стокић се на наше позиве није јављао, а његов шеф га и данас брани. 

„Борислав Стојчиновић и ја се годинама познајемо и уважавамо један другог. Јуче смо разговарали на тему отвореног писма, веома коректно и конструктивно, и потпуно смо добро један другог разумјели. Задовољан сам радом начелника свих одјељења Општинске управе, јер су оцјене главне службе за ревизију у више наврата биле задовољавајуће“, изјавио је Милан Миличевић начелник општине Теслић. 

А на основу ревизорског извјештаја из 2015. године Миличевић је оптужен за злоупотребу положаја или овлашћења. Главни претрес у овом кривичном предмету био је заказан за данас у Основном суду у Теслићу. Свједоци су стигли по позиву суда, али како кажу, и овај пут претрес је одгођен. 

„Видите и на самом позиву да има 15-ак свједока, људи имају својих обавеза, зашто се то одгађа, ја не знам. Дакле, основ свега је ревизорски извјештај и злоупотреба положаја од стране Миличевића. Да ли је тачно или није да се чека застара, ја то не знам, али у јавности се и о томе поговара“, каже  Предраг Маркочевић, свједок.

Ово је трећи или четврти пут да се свједоци позивају у посљедњих пар мјесеци, а потом претрес одгађа, каже Маркочевић. Због чега је то тако питали смо и Основни суд у Теслићу. На наш упит нису одговорили.

Пратите нас и путем Вибера