Zbog obilnih padavina

Lim se izlio u opštini Rudo

  • Извор: АТВ
  • 19.01.2023. 19:09

Obilne padavine prouzrokovale su izlijevanje rijeke Lim u opštini Rudo. Ugrožene su četiri lokacije, a Mjesna zajednica Staro Rudo je potpuno odsječena. Trenutno nema poplavljenih kuća, a dvije porodice su evakuisane čamcima.

Vodostaj rijeke je u stalnom porastu, najveći se očekuje oko 21 čas. Ako bude kao što se prognozira, opština Rudo proglasiće I stanje elementarne nepogode.

Mi smo u stalnom kontaktu sa RUCZ i pratimo situaciju, ako bude kao što se prognozira, opština Rudo će proglasiti stanje elementarne nepogode", kaže Jovica Vidaković, zamjenik načelnika opštine Rudo.

"Najugroženije područje je upravo područje Mjesne zajednice Staro Rudo, gdje se trenutno nalazimo i kao što ste vidjeli, dežurne ekipe su pripremile vreće s pjeskom. Takođe, ugroženo je i područje Mjesne zajednice Mrsovo gdje je dio stanovništva ostao bez električne energije. I dio naseljenog mjesta Obrvena", rekao je Mladen Rađen, načelnik odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti opštine Rudo.

Hidrometerološki zavod prognozira nove padavine. Timovi Republičke uprave civilne zaštite su u pripravnosti i mogu reagovati u roku od dva časa bilo gdje na teritoriji Republike Srpske.

"Pratimo zajednički situaciju, nema ugroženog stanovništva, imovina je zaštićena. Peduzete su sve preventivne mjere koje su sastavni dio plana odbrane od poplava i definisane Zakonom o zaštiti i spasavanju", ističe Milan Novitović, v.d. direktor Civilne zastite Republike Srpske.

Opštinske vlasti apeluju na stanovništvo, koje živi u poplavljenim područjima, da izmjesti stvari i stoku kako bi se izbjegla još veća šteta.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм