Бијељина

Малишани Нову годину прославили у вртићу

  • Извор: АТВ
  • 27.12.2023. 08:48

Дјеца која похађају вртић "Чика Јова Змај“ у Бијељини јуче су прославила Нову годину. Васпитачи су за њих припремили богат и садржајан програм, а малишани своје одушевљење нису могли да сакрију.

Новогодишња представа "Како побиједити чаробњака?“, дружење са Дједа Мразом, музика, добро расположење и дјечији смијех. Атмосфера је то која је владала у Дјечијем вртићу "Чика Јова Змај“. Малишани су уживали у програму припремљеном за њих, а поводом н новогодишњих празника. 

"Васпитачи сваке године за нашу дјечицу припремају новогодишњу представу. Ове године је то 'Како побиједити чаробњака?'. Дјеца се веома радују, буду веома узбуђени, ту су све те новогодишње улоге које они тако једва чекају, посебно тог Дједа Мраза са поклонима, буде баш лијепо. Ви сте ево данас у улози вјештице? Па та улога вјештице њима на почетку буде занимљива, онако из прикрајка вире, чекају шта ће се десити. Послије је та вјештица наравно добра на крају, па опет се сви заједно радујемо празницима“, каже васпитач у Дјечијем вртићу "Чика Јова Змај“ Јована Марковић.

Вртићки објекат "Ђурђевак“ одише новогодишњим духом. Јелка, новогодишњи цртежи и декорација употпунили су празничну атмосферу. Дјеца не могу сакрити одушевљење, а највише се радују, кажу, празницима, Новој години и пакетићима.

"Дошли смо у 'Ђурђевак' да гледамо представу, да видимо вртић, да нам буде лијепо, да будемо весели, радосни“, каже Растко Марковић из Дјечијег вртића "Чика Јова Змај“

"Па играћу се са другарима, прославићемо ово уз музику и гледати представу. Шта за тебе значи Нова година? Па да ми је лијепо, ја се волим играти и грудвати и волим да правим сњешка. Шта ти знаш о Дједа Мразу, хоћеш ли имати данас прилику да га видиш? Да. Шта знаш о њему? Па да доноси поклоне дјеци“, каже Софија Грачанин из дјечијег вртића "Чика Јова Змај“.

Новогодишња чаролија најмлађој популацији дочарана је у потпуности на овај начин. У оквиру новогодишњих и божићних празника вртић "Чика Јова Змај" у сарадњи са родитељима реализује хуманитарну акцију под називом "Подијели радост“ на начин да родитељи доносе слаткише који се касније пакују у пакетиће који ће бити подијељени дјеци којој су најпотребнији. 

"Трудимо се стварно да у нашем вртићу дјеци приближимо радост, да се дјеца радују новогодишњим и божићним празницима, такође да их упознамо са свим тим празницима које дочекујемо, али битно је да у Нову годину уђемо са пуно успјеха, радости и среће. Јер, оно што сматрамо за нашу установу да је протекла тј. ова година веома успјешна, да смо проширили капацитете наше установе и желимо тако да уђемо и у Нову годину“, каже директор ЈУ Дјечији вртић "Чика Јова Змај“ Славиша Вујановић.

У 2023. години вртић "Чика Јова Змај“ проширио је капацитет са отварањем два нова објекта. У плану имају да оспособе и нове вртићке објекте у новој години, како на подручју града, тако и у сеоским заједницама, а све у циљу доступности вртића што већем броју дјеце.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Филм

    ''''Филм

  • 00:15 Ноћни програм

    Ноћни програм