Sokolac

Minić razgovarao sa Bjelicom o projektima

  • Извор: СРНА
  • 15.03.2023. 10:50

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić započeo je današnju posjetu Sokocu sastankom sa načelnikom opštine Milovanom Bjelicom o projektima bitnim za ovu lokalnu zajednicu.

Bjelica je prije sastanka izjavio za Srnu da očekuje da će biti riječ o mogućnosti oživljavanja Centra za proizvodnju bezvirusnog sjemena krompira i sitnih sjemena krmnog bilja na Majdanima kod Sokoca.

On je rekao da će biti riječi i o temi šumarstva, sa akcentom na tome da drvni soritmenti sa ovih prostora ne idu u druge sredine već da ih koriste lokalni drvoprerađivači.

Bjelica je naglasio da će tokom sastanaka sa Minićem pohvaliti saradnju sa Šumskim gazdinstvom "Romanija".

On je najavio i da će biti razmotrena i mogućnost pomoći opštini kod dva projekta prečišćavanje vode za piće i otpadnih voda, budići da ova lokalna zajednica nema dovoljno sredstva za učešće u ovim poslovima.

Minić će tokom posjete Sokocu razgovarati i sa menadžmentom "Šuma Srpske", te posjetiti farmera Nikolu Zoranovića u selu Ozerkovići kod Sokoca, a potom firmu "Novi komerc" u Knežini.

Nakon svih događaja predviđene su izjave za novinare.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм