Дугогодишњи проблем

Мјесној заједници Модрича 5 ријешен проблем снабдијевања струјом

  • Извор: АТВ
  • 11.11.2023. 08:37

Проблем који је мјештане Мјесне заједнице Модрича 5 мучио годинама, сада је ријешен. Добили су нову трафо станицу, која ће обезбиједити боље снабдијевање електричном енергијом.

У изградњу је Електро Добој уложио 92.000 марака, а снага трафо станице је 250  киловолт ампера. Мјештани се надају да више неће морати да страхују за уређаје и гледају у небо. 

"Мало-мало нестане струје. Сада је, хвала Богу, то како треба. За нас је то велики успјех за нашу Мјесну заједницу“, каже мјештанин Недо Николић.  

"Имали смо проблем изгарали су нам апарати у домаћинству. Мени је изгорио замрзивач ладичар, још неке ставри код комшија телевизори, пуњачи и још неких ствари доста. Њима хвала што су изашли у сусрет, јер велика је МЗ и има нас пуно, јаки су потрошачи овдје“, прича мјештанин Слободан Кривошија.

"Највише кад грми, и онда оптерећење то ипак  велико насеље у питању све је на струју, оптерети нормално“, каже Вида Пејић.

У том дијелу Модриче је више од 600 домаћинстава. Уз њих је и десетак већих потрошача. Зато су се мјештани организовали и још 2018. године покренули иницијативу за изградњу нове трафо станице. 

"На велики број захтјева грађана везано за недостајање испоруке електичне енегије у овом насељу одлучили смо се да покренемо иницијативу за постављање нове трафо станице јер постојеће двије нису могле да изнесу постојеће оптерећење, долазило је до прекида напајања енергијом и 2018. године покренута а 2019. године инцијатива је дефнисана инвестиционим планом Електро Добоја“, каже иницијатор Тибор Јовичић. 

Услиједили су припремни радова, а онда и зваршни и прикључење на мрежу. Нова трафо станица преузела је дио потрошача. На њу ће бити прикључено око 120 домаћинстава. Сигурнија и континуирана испорука струје за домаћинства, није једини бенефит постављања трафо станице у том модричком насељу. 

"Видјели сте да се сам објекат трафо станице налази у школском дворишту и да се ту налази објеат МЗ Модрича 5 и овдје је спортско игралиште тако да смо ми изгадњом ове трафо станице извршили каблирање надземен 10 киловолтне мреже уградњом кабла тако да смо  зони ОШ и дјечијег игралишта укинули надземну мрежу“, каже руководила Радне јединице Модрича Електро Добоја Здравко Тодоровић.

На тај начин повећана је безбиједност ђака, као и свих мјештана насеља Модрича 5. Иако је како објашњавају у радној јединици Модрича, трафо станица већ довољно осигурана, ускоро ће бити и ограђена. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: