Bujični vodotoci

Nabujale vode izazvale štetu u više teslićkih naselja

  • Извор: СРНА
  • 31.05.2023. 07:42

Bujični vodotoci izazvali su veću štetu na objektima i imovini u teslićkim naseljima Vlajići, Jasenova, Brezna, Gomjenica i Slatina, a na pojedinim putnim pravcima došlo je do prekida u saobraćaju, rečeno je u opštinskoj Civilnoj zaštiti.

Načelnik Civilne zaštite Dule Borić rekao je da stagniraju vodotoci, koji su juče i sinoć uzrokovali znatnu štetu, kao i da su dežurne službe i mehanizacija cijelu noć radile na otklanjanju štete na putevima i imovini i da je još neprohodan put za Jasenovu.

Cijele porodice odlaze iz Hrvatske

Cijele porodice odlaze iz Hrvatske

"Uradićemo danas taj dio", izjavio je Borić, prije sjednice Štaba za vanredne situacije na kojoj će se sumirati šteta i utvrditi dalji koraci.

Načelnik opštine Milan Miličević je u saopštenju naveo da je uprkos velikom bujičnom talasu iz slivova Velike i Male Usore izbjegnuta šteta u gradskom i prigradskom području zahvaljujući obaloutvrdama i uređenju korita.

Srbi na Kosmetu najavili najmasovnija okupljanja

Srbi na Kosmetu najavili najmasovnija okupljanja

Miličević je upozorio da se zbog kontinuiranog nepoštovanja šumskog reda i ostavljanja balvana u vodotocima, potocima i rijekama, stvaraju čepovi i brane na mostovima pa poslije obilnih padavina stvaraju bujične talase koji ruše sve pred sobom. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина