Милорад Јагодић

Начелник Рогатице: Хелезове тврдње о војним камповима чиста измишљотина

  • Извор: АТВ
  • 24.11.2023. 09:08

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић истакао је да су нетачне тврдње министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да на подручју ове општине постоје војни кампови за обуку и да посједује фотографије о томе, те да је невјероватно да на тако озбиљној позицији може бити човјек који шири такве дезинформације.

Јагодић је нагласио да је ријеч о чистим измишљотинама и да се таквим поступцима и манипулисањем јавности Хелез уопште не доприноси стабилизацији прилика у БиХ, поготово што тврди да има и слике и дојаве, те дефинише локације подручје општине Рогатица и планине Маглић.

''Никакве подлоге о било каквој истини о томе нема, да би се могло такво нешто јавности изјавити од стране човјека са такве позиције. Такође што тачно дефинише локације да је то Рогатица и Маглић. Нисмо ми џунгла па да се то не може видјети, то се може провјерити сваки дан. Чисте лажи човјека који има само један задатак, а то је да шири овакве дезинформације и да ради овакве прљаве ствари“, изјавио је Јагодић.

Зукан Хелез, министар одбране БIH, изјавио је за Радио Слободна Европа (РСЕ) како на подручју Рогатице, и na подручју планине Маглић постоје војни кампови за обуку, за које тврди, да посједује и фотографије.

"Није то никаква тајна, то људи виде, села око Рогатице, то људи усликају, усред дана да се тамо врши вјежба. Имам слике, то ћу показати на телевизији", казао је Хелез, те додао да "не смије послати фотографије које документују постојање војних кампова".

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)