Vanredni izbori

Načelnik Zvornika unaprijed poznat: Opozicija kao da ne postoji

  • Извор: АТВ
  • 05.02.2023. 19:22

Opozicija u Zvorniku kao da ne postoji. Nijedna opoziciona partija nije dala kandidata za gradonačelnika.

Zato se unaprijed znalo da je novi prvi čovjek grada SNSD-ov Bojan Ivanović.

"Jedino mogu obećati da ću ja i moji ljudi oko mene se maksimalno truditi da podignemo stepen uslova za život naših sugrađana u gradu Zvorniku. O tome će neko vrlo brzo suditi. Lokalni izbori su za nešto više od godinu i po dana. Tako da, sav sud reći će narod", kaže Ivanović.

SDS o izborima u Zvorniku nije ni razmišljao. Milan Miličević kaže da je takvu odluku donio opštinski odbor stranke.

Unaprijed su znali da ne bi pobijedili, te su odustali i prije nego što su pokušali. Imaju tamo preča posla.

"Procjena je da je bolje sada se pripremati za 2024. kroz process unutarstranačkih izbora i u Zvorniku i u Bratuncu i tamo smo od njih dobili jasna uvjeravanja da su oni za to spremni, da će tada biti spremni da imaju adekvatnog kandidata i da ovo što je preostalo perioda ovoga mandata, to je nekih godinu i po dana ne vrijedi da u ovakvoj situaciji nakon loših rezultata na prethodnim Opštim izborima ulazimo u takvu priču", rekao je Miličević.

Građanima koji su izašli da ispune svoju dužnost samo jedno ime na lsitiću ni najmanje nije smetalo. Većina kaže, ostali svejedno ne bi imali šanse.

"Njega volimo i te kako. On je divan čovjek, divan. Nemamo riječi". "Evo nije bilo drugog kandidata…", "Pa i ne treba. On jedini treba da bude, da nastavi", govore nam građani.

"Gospodin Bojan Ivanović ja mislim da je stručan, obrazovan, elokventan čovjek. Iskreno, sve vrijeme je bio uz gospodina Zorana Stevanovića, tako da ne bi bilo nikakvih problema dok ne budu regularno ovi lokalni izbori sljedeće godine",  "Ne znam zašto nemaju kandidata, bolje bi bilo da ima i kandidat opozicije, tada bi se izvršio pravilniji izbor gradonačelnika našeg grada", "Nije bilo ni potrebe. On je dosad čovjek radio svoj posao. Nastavlja da radi. Ako bude ovako kao dosad neće biti problema nikakvih", dodaju građani.

Vanredni izbori u Zvorniku se održavaju zato što je dosadašnji gradonačelnik Zoran Stevanović podnio ostavku na ovu funkciju, jer je dobio mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.