Udruženje građana "Istočna alternativa"

"Najoštrija osuda skrnavljenja table dobrodošlice u Istočnom Sarajevu"

  • Извор: СРНА
  • 24.08.2023. 10:18

Udruženje građana "Istočna alternativa" najoštrije je osudilo skrnavljenje table dobrodošlice u Istočno Sarajevo na kojoj piše "Dobro došli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo".

"Postavljena tabla je podsjetnik učinjenog zla nad Srbima u Sarajevu, junački čin i genijalna ideja gradonačelnika Istočnog Sarajeva LJubiše Ćosića koji želi podsjetiti na sva zla koja je muslimanska politika učinila Srbima širom sarajevske regije", navedeno je iz "Istočne alternative".

Išarana tabla dobrodošlice u Istočno Sarajevo: Sramne poruke upućene Srbima

Išarana tabla dobrodošlice u Istočno Sarajevo: Sramne poruke upućene Srbima

Predsjednik Udruženja Vojin Pavlović ocijenio je da skrnavljenje te table, odnosno natpisi u kojima se pominje ime zločinca nad Srbima Nasera Orića stavljaju so na nezarasle rane, te da takav stav Bošnjaka ubrzava raspad BiH.

"Možda to i nije loše, ali takve poruke ubrzavaju sukobe koji Srbi ne žele. Mora se znati i da ljudi poput gradonačelnika Ćosića neće dozvoliti da se ikad više ponovi Sarajevski egzodus i zločini nad srpskim narodom", dodaje se u saopštenju.

Na tabli dobrodošlice u Istočno Sarajevo sa natpisom "Dobro došli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo", u opštini Istočna Ilidža, juče su ispisani uvredljivi sadržaji upućeni Srbima, između kojima "Alahu ekber". Na tabli postavljenoj u Ravnogorskoj ulici napisano je i "Srbe na vrbe", kao i "M`rš iz Bosne".

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.