Kuće nisu ugrožene

Nekoliko domaćinstava u Lukovici kod Gacka odsječeno od putne komunikacije

  • Извор: АТВ
  • 19.01.2023. 19:10

Najpotrebniji nam je čamac - i to hitno. Ovo su apelovali mještani Lukovice kod Gacka nakon što je nekoliko domaćinstava ostalo potpuno odsječeno od putne komunikacije. Kuće, pričaju, nisu ugrožene, ali voda se izlila i blokirala put između dva zaseoka.

Dobra vijest je da se voda povukla iz stambenih objekata u Fojnici koji su, još juče, bili pod vodom. Stanje na gradskom području Gacka je stabilno, ali novih problema ima u Danićima. 

"U selu Danići došlo je do prekida komunikacije. Voda se izlila na put, ali nadamo se da će se ona, evo prestale su padavine, brzo povući", rekao je Aleksa Vučković, komandir Vatrogasne jedinice Gacko.

Gacko je danas obišao i ministar Petar Đokić. Sastao se sa načelnikom opštine. Kažu, veće štete su spriječene zahvaljujući preventivnim mjerama Vlade Srpske i lokalne zajednice.

"Cilj ove posjete je da izvršimo jedan terenski uvid u trenutno i stanje nakon što je Vlada Republike Srpske, sasvim opravdano, prije nekoliko dana inicirala niz operativnih mjera preventivnog karaktera", istkao je Petar Đokić, ministar energetika i rudarstva Srpske.

"Već smo tokom subote i nedjelje odradili određeni dio posla, očistili određene kanale, takozvana uska grla", kaže Ognjen Milinković, načelnik opštine Gacko.

Ono na šta nisu mogli uticati je, kažu, količina padavina. A u protekla četiri dana, na području Gacka, padavine su iznosile 230 litara po metru kvadratnom. Dobro je što danas nisu bile tog intenziteta. Svi se nadaju da će tako ostati i narednih dana. 

Тагови:
  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм