Шеранић са Ђи Пингом

Нова болница у Добоју у функцији до краја године

  • Извор: СРНА
  • 30.09.2023. 14:02

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић истакао је да се са кинеским амбасадором Ђи Пингом данас увјерио да пројекат нове болнице у Добоју напредује и изразио наду да ће радови бити завршени у наредна три мјесеца.

"Овдје смо се увјерили још једном да овај пројекат напредује у свом пуном квалитету и надамо се да ћемо до краја године, најдаље у нека наредна три мјесеца с обзиром на то да смо потписали анекс везан за динамику радова, имати завршену Болницу у Добоју", рекао је Шеранић.

Шеранић је изразио задовољство што је домаћин амбасадору Кине у БиХ и што имају прилику да обиђу радове које реализује кинески извођач "Синофарм".

"Увјерили смо се данас у напредак радова", рекао је Шеранић новинарима након обиласка радова, којем је у име Кабинета предсједника Републике Српске Милорада Додика присуствовала савјетник Нина Сајић.

Породице очекују да ће тијела убијених Срба бити преузета данас

Породице очекују да ће тијела убијених Срба бити преузета данас

Шеранић је навео да га је извођач упознао о даљим радовима, те да је било ријечи и о опреми која сада пристиже у значајним количинама, као и едукацији кадра за њено кориштење.

Шеранић је навео да је са Ђијем разговарао о особљу болнице, а да их је директор Болнице Младен Гајић увјерио да што се тиче тога неће бити проблема, с обзиром на то да је болница већ унапријед, размишљајући о новом објекту, направила план људских ресурса по питању запошљавања и новог кадра, али и едукацији постојећег, било кроз специјализације и субспецијализације, или и кроз здравствену његу.

Амбасадор Кине у БиХ је изразио задовољство што је поново посјетио ову болницу и видио промјене.

"Током ове године смо се суочавали са епидемијом и другим препрекама, али сам захвалан што имам подршку од предсједника Милорада Додика и министра Шеранића", рекао је Ђи.

Додик остаје на челу СНСД-а

Додик остаје на челу СНСД-а

Он је истакао да је овај пројекат један од најбољих примјера пројеката корисних за грађане.

"Сви знају да се ове године обиљежава 10 година од иницијативе `Појас и пут`, коју је изнио наш предсједник Си Ђинпинг и наши предузетници. Наше предузеће `Синофарм` сада ради незаустављиво да што прије заврше овај пројекат", рекао је кинески амбасадор.

Ђи је изразио увјерење да су кинески предузетници способни да овај пројекат успјешно и брзо заврше овај пројекат, да народ у Добоју и регији ужива у његовим добробитима.

Извођач радова је у посао уведен 27. децембра 2019. године, са роком завршетка од 36 мјесеци од дана увођења, а предвиђена је изградња и опремање савремене здравствене установе, укупне бруто површине 28.078 метара квадратних, од чега је нето површина објекта 25.390 метара квадратних.

Хаос на мору: Кит ударио и преврнуо чамац, једна особа погинула

Хаос на мору: Кит ударио и преврнуо чамац, једна особа погинула

Сва одјељења и службе болнице су пројектовани у складу са европским нормама, при чему су задовољени сви захтјеви модерне болнице.

Нова болница пројектована је да дугорочно опслужује око 330.000 становника из добојске регије Републике Српске, федералног Зеничко-добојског и Тузланског кантона.

Располагаће са укупно 468 кревета, те медицинским специјалистичким службама попут главног операционог блока са четири операционе сале, ургентног са операционом салом, дијагностичког центра са више од 22 разних радиолошких и других дијагностичких процедура, дневну амбулантну/поликлиничку услугу са око 20 специјалистичких консултација, терапијску онколошку дневну болницу. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина