Поскупљује у Теслићу

Нова година, нове цијене?

  • Извор: АТВ
  • 24.12.2023. 19:15

Умјесто марку и десет по кубику, теслићка домаћинства, од Нове године воду би могла плаћати марку и по. Мијења се и фиксни дио цијене водних услуга са марку на три марке. Бар тако предвиђа Закључак који је већ достављен одборницима. Теслићани негодују.

- Нешто сам чула на три марке да иде сат. Све поскупљује па нема више изненађења.

- Ја сам мислио да ће појефтинити...

- Нисам чула али шта ћу, морам платити пошто је да је. 

У Општинској управи Теслић кажу да су нове цијене неизбјежне због повећања трошкова производње и транспорта, али и значајног проширења капацитета водоводне мреже. 

"Такође, имплементацијом међународног Пројекта општинског еколошког и економског управљања (МЕГ) закључен је 27.06.2017. године уговор између Општине Теслић и ПКД „Рад", који је утврдио тарифну методологију за формирање цијена водних услуга, којим су се потписници обавезали да ће у транзиционом периоду од 5 година изједначити цијену услуга за домаћинства и привреду", саопштено је из Општине Теслић.

Ово је нови удар на џеп грађана, поручује теслићка опозиција. 

"Ми смо против сваког поскупљења. Наш начелник сваке године приреди поскупљење уочи нове године. Он се бави свим и свачим, само не нашим грађанима у Теслићу", каже Радислав Ђурић, клуб одборника СНСД-а у Скупштини општине Теслић.

На крају је одговорност на одборницима. Они одлучују колико ће све то коштати оне који су их и бирали. Сједница локалног парламента заказана је за сриједу, 27. децембра. 

СДС и СПС у Теслићу са својим коалиционим партнерима имају стабилну скупштинску већину. То значи и довољан број руку да све изгласају Закључак о давању сагласности на промјену цијена. Хоће ли одборници гласати по савјести,  по молбама грађана који су их и бирали или по партијској дужности, сазнаће се у сриједу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)