Конкурси

Нова запошљавања у билећкој општини

  • Извор: АТВ
  • 17.02.2024. 19:23

Док се стимулацијама, систематизацијама и отказима, рјешава горући проблем вишка радника, у билећкој администрацији у исто то вријеме тамошњи челници расписују конкурс. Сада су се сјетили да им треба "интерни ревизор". Ово је нечувено, каже најгласнији билећки одборник.

- Овај конкурс што је расписан, он није расписан јер је потребан општини. Општини то није потребно, јер то радно мјесто није ни постојало, али је потребно да би имао господин начелник скупштинску већину - наводи Дражен Дунђер, одборник СРС др. Војислав Шешељ Билећа.

Интерни ревизор је потребан општини, да је постојао раније, можда не би била сада оваква ситуација у администрацији, каже за АТВ начелник.

Веселин Вујовић је оштро одговорио Дунђеру.

- То није истина, од првог дана је стабилна моја скупштинска већина поготово када неки такви одборници као што је он, нису у скупштинској већини. Имамо јаку већину и тако ће бити до краја овог мандата - сматра Вујовић.

Прича о отказима у билећкој општини још није завршена, технолошким вишком ће бити проглашено још 15 људи, каже начелник. Спорни конкурси у Билећи нису никаква новост.

Осим спорних радних мјеста и конкурса у билећкој администрацији, овом општином колају приче да има спорних конкурса и у билећким образовним установама.

Да се нешто дешава у билећким школама чули су и наши саговорници.

- Чуо сам да су ти конкурси намјештани као што народ каже, за поједино име и презиме, чуо сам али нисам провјеравао - рекао је Вујовић.

- Прво се одреди ко ће бити примљен па се конкурс распише, то је срамотно - наглашава Дунђер.

Директори школа пред камере не желе.

Начелник каже да жели више инспектора на терену како би се у Билећи све довело у ред.

Грађани иза камера поручују, ставите знање прије политичких и родбинских веза.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)