V.d. direktora RUCZ

Novitović: Timovi u Šamcu pomažu u saniranju štete

  • Извор: СРНА
  • 22.07.2023. 11:07

Vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović rekao je da su dva tima upućena u Šamac gdje pomažu u saniranju štete nastale usljed velikog nevremena i da danas za Bijeljinu ide prva isporuka najlona za plastenike poljoprivrednim proizvođačima.

Novitović je precizirao da je angažovan specijalni tim za rad na visinama u kojem su i pripadnici bijeljinske Gorske službe spašavanja te tim opšte namjene od 12 članova, koji je iz baze u Ugljeviku upućen u Šamac.

On je naveo da je u Šamcu pričinjena velika šteta na stambenim i privrednim objektima, školi, Domu zdravlja i Centru za hemodijalizu.

Novitović je rekao da su lokalne zajednice formirale komisije za procjenu štete nastale na poljoprivrednim kulturama i objektima tokom nevremena i da će taj posao trajati nekoliko dana.

Drveće palo na gradske ulice, mjesne zajednice ostale bez struje

Jako olujno nevrijeme nanijelo je novu štetu na objektima i poljoprivrednim dobrima na području opštine Šamac, pojedine ulice zatvorene su za saobraćaj, dok je u mjesnim zajednicama van gradskog područja nestalo struje.

Sjednicu Štaba za vanredne situacije održana je sinoć, a načelnik opštine Đorđe Milićević pozvao je građane da ostanu u svojim domovima i bez prijeke potrebe, zbog bezbjednosti, ne izlaze vani.

Otkriven uzrok smrti dječaka tokom nevremena u Novom Sadu

Otkriven uzrok smrti dječaka tokom nevremena u Novom Sadu

Magistralni putevi na području Šamca su prohodni, a pojedine ulice u gradu su zatvorene za saobraćaj zbog oborenih stabala.

Sve mjesne zajednice, izuzev grada, usljed jakog nevremena opet su ostale bez električne energije.

Po smirivanju nevremena oko 23.00 časa ekipe su ponovo bile na terenu, te raščišćavale ulice i oborena stabla.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)