Дарко Бањац

НПС обрадовала 100 пензионера у Козарској Дубици

  • 25.12.2023. 11:32

Народна партија Српске (НПС) обрадовала је данас 100 пензионера у Козарској Дубици на чије кућне адресе су чланови те странке доставили прехрамбено-хигијенске поклон пакете чија је вриједност по 100 КМ.

У име дубичких пензионера и у лично име, предсједнику и члановима НПС-а захвалио је Родољуб Буразор, предсједник општинског Удружења пензионера, истакавши да је та партија једина која је понудила помоћ пензионерској популацији. 

"Ово је већ трећа година од како НПС помаже члановима нашег Удружења, а систем подијеле пакета је такав да предсједници мјесних подручја одабиру пензионере којима је тај пакет производа најпотребнији“, рекао је Буразор новинарима. 

Буразор је истакао да су у разговору са предсједником НПС-а Дарком Бањцем договорене и друге врсте  помоћи за дубичке пензионере, те да ће та странка платити превоз аутобусима за два излета, односно дружења, која планирају наредне године. 

Предсједник НПС-а Дарко Бањац рекао је да се акција помоћи најстаријим становницима Козарске Дубице реализује захваљујући људима који су на одређеним функцијама испред НПС-а и привредницима који су жељели да помогну. 

Бањац је навео да је вриједност појединачног пакета 100 КМ, те да је то мали знак пажње пред Нову годину за људе којима је то потребно.

"Удружење пензионера најбоље зна којим пензионерима је помоћ потребна, а ми смо ту да помогнемо колико можемо. Поред малишана које традиционално обрадујемо новогодишњим пакетићима и породица који дарујемо божићне печенице, одлучили смо да помажемо и људима који су читав животни вијек радили и градили у Козарској Дубици и сада отишли у заслужну пензију и одмор“, рекао је Бањац. 

Он је истакао да је овај гест значајан да би пензионери осјетили да нису заборављени и да има неко ко о њима мисли. 

"Договорили смо и друге врсте помоћи и све то није много, али ситнице некада чине пуно некоме и јако је битно да људи имају разумијевања за своје суграђане, да помогну. Ми ћемо и даље да радимо, без обзира шта други о томе мислили, јер се резултати морају видјети и на малим и на крупним стварима. Није наша политика само велики пројекти, наша политика је да се приближимо обичном човјеку и да онима којима је то потребно у датом моменту помогнемо“, нагласио је предсједник НПС-а. 

Посланик НПС-а у Народној скупштини Републике Српске Драган Брдар рекао је да су људи из НПС опредјељени да помогну суграђанима у складу са могућностима, посебно у вријеме празника и даривања. 

"Ово је најмање што можемо да урадимо за ону популацију која је стварала вриједности у којима ми сада уживамо, а наша обавеза јесте да и ми иза себе нешто оставимо за генерације које долазе послије нас“, рекао је Брдар, који је подсјетио да је прије три дана постављено дјечије игралиште у насељу Јабушље.

"На тај начин шаљемо поруку да како мислимо о пензионерској популацији, са посебном пажњом ми се опходимо и према нашим малишанима“, рекао је Брдар најавивши у сљедећој години постављање 4-5 дјечијих игралишта на подручју Козарске Дубице, захваљујући људима из НПС-а. 

Бањац, Брдар и Буразор упутили су данас у изјави новинарима свим Дубичанима честитке поводом предстојећих новогодишњих празника, уз жеље које се односе на добро здравље, успјех, међусобно разумијевање, помагање и поштовање које је потребно да би се у Козарској Дубици љепше и боље живјело.

Пакете помоћи дубичким пензионерима данас су на кућне адресе доставили чланови НПС-а, који су прехрамбене и хигијенске производе преузели у кругу предузећа "Водовод“.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.