Преображанска улица

Од бутика до спомен собе: Требињци брину гдје ће сљедећи ауто завршити

  • Извор: АТВ
  • 30.01.2024. 22:11

Преображенска улица у центру Требиња постаје све опаснија. Несавјесни возачи изгубе контролу па се аута нађу и тамо гдје се не могу замислити.

Прије неколико година ауто смо гледали у бутику обуће, прије неколико вечери у спомен соби зато сада сви страхују и у апотеци.

Фармацеут Милица каже да јој није свеједно, реагује на сваку шкрипу гума и очекује ауто међу таблетама.

"Заиста је незгодно када се осјећате несигурно на сваку шкрип која буде а дешава се свакодневно", каже Милица Мискин, фармацеут.

Није свеједно ни пјешацима. Требињци знају праве разлоге.

"Брзина јашта је друго. Н: Је л' вас страх? А Бога ми не знам шта да кажем, чувај се бјежи на тротоар а није сигурно ни на тротоар", "Можда брза вожња можда и мало скучен простор овдје", " Н: Је л' вас страх? Можда мало јесте, због неприлагођене брзине и због алкохол", "У неком прошлом времену то је другачије било полиција је била на сваком кораку, контролисали су људе и нису се људи бахато понашали".

Грађани су у праву поручују надлежни. Разлог свега је неприлагођена брзина а рјешење је само једно поштовати правила вожње у самом центру града.

"Можемо апеловати на возаче да брзину вожње и стању на путу. Н: Тамо је ограничење? С обзиром да је то најужи дио града ту је 20 до 30 препоручена брзина кретања возила", каже Синиша Јовановић, инспектор за безбједност саобраћаја у ПУ Требиње.

"Врло често ћемо окренути тезе па ћемо рећи да је због тога што је неко брзо возио и направио неки проблем да је проблем у раскрсници, мислим да људи требају да прате ограничење од 40км на сат у самом граду и да не возе у алкохолисаном стању и мислим да нећемо имати ниједан проблем", каже Спасо Радовић, начелник одјељења комунално-инспекцијске полиције.

Грађани предлажу лежећег полицајца, надлежни кажу то може само гдје је закон прописао.

"Да их сада постављамо на улици на свако 50 или 100 метара онда ћемо бити град лежећих полицајаца", каже Радовић.

Ако не може лежећи онда нека онај прави полицајац чешће прође овуда кажу Требињци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.