Boračka organizacija Dervente

“Okupljanje pripadnika HVO-a dotaklo crvenu liniju”

  • Извор: СРНА
  • 27.03.2023. 17:12

Predsjedništvo Boračke organizacije u Derventi upozorilo je organizatore okupljanja pripadnika 103. brigade HVO-a i dodjelu odlikovanja da su dotakli crvenu liniju, da taj čin doživljavaju kao tešku provokaciju i da će znati da adekvatno odgovore na ponavljanje ovakvih i sličnih ispada kojima se ponižavaju srpske žrtve.

Očekuju i da bude smijenjen potpredsjednik Skupštine grada Marinko Nikolaš za koga kažu da je jedini funkcioner grada Derventa koji se 25. marta sastao sa hrvatskim predsjednikom i da je jedan od glavnih organizatora dolaska Zorana Milanovića u Derventu.

"Očekujemo da prijedlog rješenja o razrješenju Nikolaša sa funkcije potpredsjednika Skupštine grada podrži najmanje 27 odbornika u Skupštini grada", navodi se u saopštenju gradske Boračke organizacije.

Predsjedništvo još jednom najoštrije osuđuje okupljanje pripadnika 103. brigade HVO i dodjelu odlikovanja od strane predsjednika Hrvatske, navodeći da je ovaj čin izazvao ogorčenje i bijes boračkih kategorija.

"Ovaj čin doživljavamo kao tešku provokaciju i upozoravamo organizatore i podstrekače da su dotakli crvenu liniju i da nikad više ne pokušaju da organizuju nešto slično. Nećemo mirno posmatrati vrijeđanje i ponižavanje srpskih žrtava i znaćemo adekvatno odgovoriti na ponavljanje ovakvih ili sličnih ispada", navodi se u saopštenju.

Nadležne institucije BiH, čija nadležnost je dogovaranje posjeta stranih državnika i utvrđivanje protokola, pozvali su da obavijeste o eventualnim propustima prilikom procedure utvrđivanja protokola.

"Ako je dodjela odlikovanja bila planirana zahtijevamo odgovornost onih koji su to odobrili, a ako nije, zahtijevamo da javno saopšte da je predsjednik Hrvatske odstupio

od utvrđenog protokola", ističe se u saopštenju derventske Boračke organizacije.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović prisustvovao je u subotu u Derventi obilježavanju 31 godine od osnivanja 103. brigade HVO-a koju je odlikovao Redom Nikole Šubića Zrinskog.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм