Универзитетски професор

ОО СНСД-а Пале осудио пријетње професору Кнежевићу: Огласио се и Југовић

  • Извор: СРНА
  • 13.01.2024. 13:06

Начелник општине Пале Бошко Југовић најоштрије је осудио пријетње упућене универзитетском професору Саши Кнежевићу, те позвао истражне органе да што прије пронађу починиоца.

"Као начелник општине, али прије свега као човјек и члан СНСД-а огорчен сам сваким видом пријетњи, а поготово оних које су усмјерене на угрожавање личне безбједности", истакао је Југовић.

Он је констатовао да ко год да стоји иза ових ружних, вербалних порука највише наноси штету угледу Пала у сваком смислу, људском и моралном, а на крају и политичком.

"И сам сам пролазио кроз такве фазе и знам одлично колико је то стресно не само за особу којој се пријети, већ и за његову породицу и пријатеље. Зато дајем пуну подршку професору Кнежевићу и позивам истражне органе да хитно пронађу починиоца", рекао је Југовић за Срну.

Начелник општине Пале је нагласио да је ова локална заједница средина у којој сви имају право на своје политичко мишљење и ангажман и то не смије бити разлог за било какву дискриминацију, а нарочито угрожавање личне безбједности.

"У наредном периоду обавићу састанак са начелником Полицијске управе Источно Сарајево јер је извјесно да у изборној години морамо учинити додатне напоре да, у ионако турбулентној политичкој ситуацији, очувамо прије свега достојанство човјека и наравно оправдамо чињеницу да су Пале мјесто у коме влада мир и толеранција", поручио је Југовић.

Недопустиво угрожавање личне безбједности сваког становника Пала

Општински одбор СНСД-а Пале најоштрије осуђује пријетње упућене универзитетском професору и повјеренику паљанског одбора политичке партије Листа за правду и ред Саши Кнежевићу, сматрајући недопустивим да се било коме и на било какав начин, без обзира да ли је ријеч о јавним личностима или грађанима уопште, угрожава лична безбједност.

"Позивамо надлежне органе да предузму све законске мјере и радње у конкретном случају, а као политичка партија чији су званичници на Палама прошли кроз сличне ситуације, почев од пријетњи на друштвеним мрежама и путем телефонских порука, па све до уништавања личне имовине, изражавамо пуно разумијевање за ситуацију у којој се нашао професор Кнежевић и учинићемо све што је у нашој моћи да спријечимо потенцијално нарушавање безбједносног и укупног политичког амбијента", наводи се у саопштењу Општинског одбора СНСД-а Пале.

Из водеће политичке партије на Палама поручују да су чинили и чине све да се политички живот у овој локалној заједници одвија у потпуно демократској атмосфери, уз уважавање ставова свих политичких странака и појединаца јавно укључених у друштвено-политичка дешавања.

"Вјерујемо у институције и очекујемо да ће овај случај у најкраћем могућем периоду бити расвијетљен", наводи се у саопштењу Општинског одбора СНСД Пале.

Кнежевић је објавио на друштвеним мрежама да је добио пријетеће поруке. Овај универзитетски професор недавно је постао повјереник Листе за правду и ред Небојше Вукановића у Палама, те је мишљења да би његов "политички ангажман могао да буде мотив за пријетње по живот".

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм