Upućen službeni dopis

OO SP Ugljevik traži opoziv načelnika Vasilija Perića

  • Извор: АТВ
  • 21.02.2023. 12:42

Opštinski odbor Socijalističke partije u Ugljeviku uputio je službeni dopis koalicionim partnerima SNSD-u, Demosu i NPS-u, kako bi zajedno preduzeli sve neophodne aktivnosti u okviru zakona za smjenu načelnika opštine Vasilija Perića koji je kadar Srpske demokratske stranke.

Ugljevički socijalisti žele da se opoziv Perića sprovede paralelno sa opozivom gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, koji je takođe kadar SDS-a.

U Opštinskom odboru Socijalističke partije u Ugljeviku smatraju da Perić svojim djelovanjem ne obezbjeđuje izvršavanje zakona, drugih propisa i opštih akata, kao i da ne sprovodi odluke Skupštine opštine i strateška razvojna dokumenta opštine. SP ističe i da je Perić odgovoran za privredni zastoj i masovni odlazak mladih za područja Ugljevika kao i to što je, prema dostupnim informacijama, opština Ugljevik u značajnom finansijskom dugu po više osnova, a uočene su i brojne neregularnosti u javnim nabavkama.

"Sve gore navedeno je više i nego dovoljno da mi, narodno i građanski odgovorna partija, preduzmemo sve aktivnosti, a u skladu sa zakonom i u dogovoru sa našim koalicionim partnerima i oslobodimo našu opštinu i svim snagama krenemo u oporavak i napredak“, navodi se u saopštenju.