Odbornici jednoglasni

Opozvan potpredsjednik GO Derventa Marinko Nikolaš

  • Извор: АТВ
  • 26.04.2023. 19:20

Mjesec dana nakon što je ugostio hrvatskog predsjednika u Derventi, koji je odlikovao zloglasnu 103. brigadu HVO-a, potpredsjednik gradske supštine Marinko Nikolaš je opozvan. Derventski odbornici bili su jednoglasni. HNS ovom sada već bivšem potpredsjedniku posebno zamjeraju nošenje ratne zastave te brigade.

"Iako je znao da će to izazvati ogorčenje stanovnika grada Dervente da ta zastava 20 godina bude u crkvi i da je svake godine kada dođe da polažu vijence svake godine je tu zastavu ističu", rekao je Slavko Tomaš, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a.

Znao je da je u Derventi planirana dodjela odlikovanja. Godišnjicu brigade u protokolu preinačio je u vjerski skup tvrde odbornici.

"Odgovornost je u tome što je prekršio načela poslovnika, nalazi se na čelu komisije za vjerska pitanja i da ne ponavljam apsolutno iz moralnih razloga smo to podržali", rekao je Branko Katanić, odbornik SDS u SG Derventa.

Narušio je dobre međunacionalne odnose. Izazvao bijes i ogorčenje Dervenćana. Zbog toga mu kaže prvi čovjek grada, nije mjesto u skupštinskoj fotelji. 

"Nepristojno je nemoralno nije etički ne znam na koji način, šta ćemo reći porodicama, šta ćemo reći majkama i šta ćemo reči srodnicima koji su na svirepe načine izgubili živote", rekao je Milorad Simić, gradonačelnik Dervente.

A njih je Milanovićeva posjeta posebno zaboljela. U Boračkoj organizaciji kažu da ohrabruje jedinstvo srpskih odbornika. 

"Ja u ime boračke organizacije mogu reći da smo zadovoljni detaljom da je on smijenjen, a u svakom slučaju tu ima još mnogo stvari koje smo tražili svojim zaključcima", rekao je Čedo Vujičić, predsjednik Boračke organizacije Derventa.

Na inicijativu lokalne Boračke organizacije, prijedlog za opoziv podnijeli su odbornici skupštinske većine prevođene SNSD-om. Marinko Nikolaš salu je napustio prije glasanja o njegovom opozivu.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.