Добра вијест

Општина Фоча суфинансира прославу матурске вечери

  • 23.04.2024. 16:35

Фочански средњошколци завршних разреда увелико се већ припремају за прославу дуго ишчекиване матурске вечери, јединственог догађаја када ће се окупити у центру града и продефиловати своју младост и љепоту. Први пут ове године Општина Фоча суфинанасираће прославу вечери коју сви у животу памте.

Пред матурантима је много задатака, а пред родитељима много издатака. Разумијевајући и једне и друге, начелник општине Милан Вукадиновић одлучио је да почасти матуранте.

-Опредијелили смо се да будемо покровитељ матурске вечери, на тај начин пружити им подршку, али и њиховим родитељима који морају издвојити много средстава у предстојећем периоду. Ускоро ће и уписивати факултете, полагати пријемне, треба ту дјецу и обући и спремити за све што слиједи. Ово је само један знак пажње који значи нашим матурантима, али и њиховим родитељима-казао је Вукадиновић.

Локална управа покриће трошкове вечере матурског славља за свих 140  матураната. Најбоље ученике, уз Савјет ученика Средњошколског центра, наградиће и за предстојећи Дан општине. Помоћ, разумијевање и подршка много значи, сагласни су средњошколци.

-Општина се одазвала на нашу молбу и захтјев за покровитељство матурске вечери. Бићемо награђени и за Дан општине, 9. мај, ја сам већ била награђивана раније, што ми је био велики подстрек, и драго ми је што град улаже у младе људе и младе таленте-рекла је предсједница Савјета ученика Средњошколског центра Фоча, Ана Марија Ивановић.

За остварене успјехе у Истраживачкој станици „Петница“ Општина ће посебно наградити средњошколку Марију Лечић:

-Јако смо захвални што општина улаже у културно-образовни сектор града и увјерена сам да ће се то исплатити-рекла је Лечићева.

Фочански матуранти наставу ће у овој години завршити 14. маја. На матурској вечери заплесаће 31. маја, након традиционалног дефилеа центром града.

Извор: Радио Фоча

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.