Za dizel vuču

Osposobljena pruga Kostajnica - Šamac

  • Извор: АТВ
  • 25.07.2023. 10:35

Želјeznice Republike Srpske sanirale su i osposobile za dizel vuču vozova i kompletnu dionicu pruge Srpska Kostajnica - Šamac, nakon višednevnih vremenskih nepogoda koje su se u prethodnih desetak dana u više navrata ponavlјale, i u kojima je u najvećoj mjeri oštećenja pretrpjela kontaktna mreža i kolosijeci na više želјezničkih pravaca, navedeno je u saopštenju.

"Nadležne službe Želјeznica Republike Srpske danas nastavlјaju radove na dionici pruge Srpska Kostajnica - Šamac, na osposobnjavanju saobraćanja vozova i za elektro vuču“, stoji u saopštenju.

Paralelno sa aktivnostima na uspostavlјanju redovnog želјeznničkog saobraćaja, dodaju iz ŽRS, aktivnosti se provode i na sanaciji želјezničkih objekata koji su pretrpjeli oštećenja tokom vremenskih nepogoda.

Pijani vozač u Sloveniji razbio svoj Ferari i još tri vozila

Pijani vozač u Sloveniji razbio svoj Ferari i još tri vozila

"U prethodnoj sedmici maksimalnim zalaganjem i dvadesetčetvorosatnim radom na terenu, uspostavlјen je redovan želјeznički saobraćaj elektro vučom na relacijama: Doboj - Maglaj, Doboj - Banjaluka i Banjaluka - Novi Grad - Dobrlјin. Takođe, u potpunosti je uspostavlјen redovan saobraćaj vozova na dionici Doboj - Petrovo Novo - Doboj“, stoji u saopštenju.

Iz ŽRS dodaju da se zahvalјuju svim korisnicima želјezničkih usluga, putnicima i komintentima na strplјenju tokom trajanja radova na saniranju štete na želјezničkoj infrastrukturi, nastale usljed vremenskih nepogoda i uspostavlјanju redovnog saobraćaja vozova na kompletnoj mreži pruga Želјeznica Republike Srpske.

Olujni vjetar najavljen u Srpskoj - alarm upaljen

Olujni vjetar najavljen u Srpskoj - alarm upaljen


Пратите нас и путем Вибера