Поводом 40. годишњице ЗОИ

Отказан концерт Тонија Цетинског у Сарајеву

  • Извор: Кликс
  • 30.01.2024. 15:10

Отказан је концерт Тонија Цетинског у Сарајеву који се требао одржати испред Вјечне ватре у оквиру обиљежавања 40. годишњице одржавања Зимских олимпијских игара.

Иако је Влада Кантона Сарајево, на захтјев организационог одбора за обиљежавање 40. годишњице ЗОИ-а, обезбиједила и дозначила средства за концерт Тонија Цетинског, Градско вијеће је у сриједу, 24. јануара донијело одлуку да не прихвати покровитељство правдајући своју одлуку ''законским препрекама'', наводи Stage Production.

У својој ранијој изјави за медији градоначелница Бењамина Карић је рекла да је одлука о неприхватању покровитељства донесена јер је организатор концерта регистрован као д.о.о. друштво те је из тог разлога Градско вијеће донијело овакву одлуку.

Тони Цетински: Нек сам и ја доживио да и мене неко забрани

Тони Цетински: Нек сам и ја доживио да и мене неко забрани

"Међутим, према одлуци Градске управе Града Сарајева о условима и поступку прихватања Покровитељства објављеног у Службеним новинама Кантона Сарајево се наводи да захтјев могу поднијети правна и физичка лица те организатори друштвених, научних, културних, спортских или других манифестација, што значи и д.о.о. друштва као правно лице. Према члану 2. истог правилника наводи се да Градоначелник доноси одлуке о прихватању покровитељства уз финансијске обавезе Града до 25.000,00 КМ, док Градско вијеће доноси одлуке о прихватању покровитељства уз финансијске обавезе у износима већим од 25.000 КМ", даље наводи.

Stage Production је даље напоменуо да је на првој сједници Организационог одбора за обиљежавање 40. годишњице Олимпијаде у Сарајеву одржаној другог новембра, а на којој је између осталих била присутна и градоначелница Бењамина Карић, прихваћен приједлог да се концерт Тонија Цетинског уврсти у званични програм обиљежавања 40. годишњице Олимпијаде у Сарајеву.

Тони Цетински под истрагом због потврда о вакцинацији

Тони Цетински под истрагом због потврда о вакцинацији

"Надаље, 22. децембра је организациони одбор упутио захтјев Влади Кантона Сарајево у којем тражи средства за програм обиљежавања 40. годишњице Олимпијаде у Сарајеву, између осталог и за концерт Тонија Цетинског који је уврштен у исти. На конференцији за медије одржаној осмог јануара на којој су, између осталих, били присутни предсједник организационог одбора Јасмин Адемовић, министар културе и спорта Кантона Сарајево Кенан Магода и градоначелница Бењамина Карић представљен је програм обиљежавања укључујући и концерт Тонија Цетинског. На четвртој сједници организационог одбора одржаној 22. јануара донесен је закључак о распод‌јели средстава добијених од стране Владе Кантона Сарајево у којем се између осталог наводи - примјена Одлуке о условима прихватања покровитељства Града Сарајева 60.000 КМ за покровитељство концерта Тонија Цетинског у организацији Stage Production д.о.о. Сарајево покровитељство Градског вијећа. Закључак је упућен градоначелници Града Сарајева, Градској служби за образовање, културу, спорт и младе те Градској служби финансија на даљње поступање", навели су.

Kупили су улазнице за Мадонин концерт, а сад је туже

Kупили су улазнице за Мадонин концерт, а сад је туже

Они даље тврде да је организациони одбор на четвртој сједници донио закључак да се прихвати покровитељство концерта Тонија Цетинског, а према правилнику и условима из прилога 1 у којем се наводи да иницијативу за покровитељство Града Сарајева могу поднијети правна и физичка лица те организатори друштвених, научних, културних, спортских или других манифестација, што значи и д.о.о. друштва као правна лица.

"Узимајући у обзир правилник о условима покровитељства Града Сарајева, уврштавање концерта у званични програм обиљежавања, захтјев Организационог одбора упућен Влади Кантона Сарајево те закључак Организационог одбора о прихватању покровитељства, остаје нејасно на бази чега је Градско Вијеће донијело своју одлуку. Такођер је нејасно, ако није било 'законске основе' да се подржи концерт, зашто је исти најављен на званичној конференцији за медије одржаној осмог јануара?!", упитали су из Stage Production.

(Кликс)

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.