Zvornik

Otvoren novi prostor dječijeg vrtića vrijedan oko 2 miliona KM

  • Извор: АТВ
  • 12.06.2023. 20:03

Sinovi Đorđa Deurića iz Zvornika od prve godine borave u vrtiću „Naša radost“. Uslovima su prezadovoljni, a novi objekat omogućiće i ostaloj djeci da mogu i oni da koriste ove usluge, kaže.

"Ono što im se pruža u ovoj ustanovi „Naša radost“ je nešto što se ne može izmjeriti ni finansijski ni na koji drugi način. Mnoge stvari su naučili u vrtiću i ja sam prezadovoljan kako upravom tako i roditeljskim odnosom koji vaspitači imaju prema našim mališanima", kaže Đorđe Deurić.

Objekat vrtića moderno je opremljen svim neophodnim didaktičkim sredstvima. Od jeseni će uz nadzor profesora fizičkog vaspitanja biti u funkciji i bazen.

"Ovo je objekat koji ima 7 radnih soba, imamo sve grupe i jasličke i vrtićke, imamo dvorište od 1 300 m2 koje je opremljeno svim igračkama i didaktičkim sredstvima, imamo i bazen koji treba da se pusti od jeseni u rad", kaže VUkomir Stanković, direktor Vrtića "Naša radost".

Ipak ni sve ovo neće biti dovoljno da u vrtiiću bude mjesta za sve mališane sa liste čekanja. U novi objekat će moći će njih 150.

"Sa prijemom ovih 150 mališana nećemo zatvoriti listu za čekanje, ali to će nam istovremeno biti obaveza da u narednom periodu proširimo kapacitete našeg dječijeg vrtića. Ovu priliku koristim i da se zahvalim Vladi Republike Srpske koja je pomogla i za nabavku prostorija izdvojila 900.000 KM", kaže Bojan Ivanović, gradonačelnik Zvornika.

„Mi u Republici Srpskoj imamo 43 javne ustanove i negdje oko 80 privatnih predškolskih ustanova. Jedna od njih je i ova ustanova u Zvorniku i to nije prvi put da dolazi do povećanja kapaciteta u ovoj javnoj ustanovi", kaže Nataša Cvijanović, pomoćnik ministra za predškolsko i školsko vaspitanje. 

Izgradnja vrtića koštala je oko 2 miliona KM. Ukupna površina je  800 m2 zatvarenog prostora i  1 350 m2 koje zauzima moderno opremljeno igralište.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: