Neum

Otvoreni 16. Sportski susreti kliničkih centara i bolnica BiH, organizator UKC Srpske

 • Izvor: ATV
 • 24.05.2023. 22:38

Danas su u Neumu otvoreni 16. Sportski susreti kliničkih centara i bolnica BiH koje se od danas pa sve do nedjelje održavaju u ovom bh. gradu. Ove godine je prijavljeno rekordnih 700 učesnika iz 29 zdravstvenih ustanova iz cijele BiH.

Posebna čast i zadovoljstvo da bude organizator ovogodišnjih sportskih susreta je pripala Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske koji zapošljava više od 3500 radnika od čega je više od 500 uključeno u rad sportskog društva.

Ovo je jedinstvena prilika da svakodnevnica i težak i stresan posao koji prati zdravstvene radnike bar na trenutak odu u drugi plan, a organizatori su poželjeli svim ekipama da u fer i poštenoj igri postignu dobre uspjehe na sportskim terenima.

Na svečanom otvaranju igara, svim sportistima se obratio direktor hotela „Zenit“ Neum Ivan Lakić koji je poželio dobrodošlicu i ugodan boravak svim učesnicima sportskih susreta.

Dragan Begenišić, organizator sportskih igara u Crnoj Gori zahvalio se organizatoru na pozivu i rekao da je impresioniran brojem učesnika i organizacijom i tom prilikom predstavniku UKC-a Republike Srpske uručio plaketu za uspješnu saradnju u proteklom periodu i pozvao sve na 22.sportske susrete Crne Gore koji se održavaju u septembru.

Predstavnik sportskog društva UKC Republike Srpske Željko Šukalo obratio se sportistima u ime direktora UKC Republike Srpske prof.dr Vlade Đajića i poželio da igre proteknu u fer pleju i poželio mi puno uspjeha te napomenuo da je jako važno da svi učesnici se vrate u svoje ustanove bez povreda. Ovom prilikom se zahvalio rukovodstvu UKC Republike Srpske na pomoći kako materijalnoj tako i moralnoj.  

Ovogodišnji učesnici igara su su:

JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla, Klinički centar Univerziteta Sarajevo, Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, JZU Zdravstveni centar Brčko, Opšta bolnica Gradiška, Kantonalna bolnica dr. Irfan Ljubijankić Bihać, JZU Kantonalna bolnica Goražde, Hrvatska bolnica dr Fra Mato Nikolić Nova Bila, Kantonalna bolnica Zenica, Psihijatrijska bolnica kantona Sarajevo Jagomir, JU Opća bolnica bugojno, Opća bolnica Tešanj, Opća bolnica Abdulah Nakaš Sarajevo, Županijska bolnica dr Fra Mhovil Sučić Livno, Kantonalna bolnica dr. Safet Mujić Mostar, Zavod za bolesti ovisnosti Zenica, Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Kantonalna bolnica Travnik, Medical Institute Bayer Tuzla, Opća bolnica Konjic, JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć kantona sarajevo, JU Dom zdravlja Zenica, JZU Bolnica Trebinje, JZU Dom zdravlja Banja Luka, Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr Miroslav ZotovićmBanja Luka, Zdravstvene ustanove Kotor, KJU Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba sarajevo, Zavod za trasfuzijsku medicinu BiH.


 • 15:00 Tet a tet (R)

  Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti? Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

 • 16:00 Autošop magazin (R)

  Specijalna emisija posvećena automobilizmu i auto-industriji, aeornautici, digitalnim tehnologijama i saobraćaju. Sve što ste željeli da saznate o automobilima.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Serija: The Paper/Novine (R) (12+)

  Serija 'Novine' hrvatska je kriminalistička serija u režiji Dalibora Matanića, a prema scenariju Ivice Đikić.

 • 17:50 Metar moga sela (R)

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice naše medijske kuće, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.