Два удружења

Пензионери у Требињу у двије колоне

  • Извор: АТВ
  • 09.04.2024. 19:27

Требиње је једина локална заједница у којој постоје два удружења пензионера и тако је већ седам година. Удружење пензионера Града Требиња и Градско удружење пензионера Требиње то су називи, најстарији јужњаци збуњени и огорчени.

- Жалосно, ми се увијек дијелимо а зашто ми смо сви једно и требали би бити и сада и заувијек једно. Шта знам, не знам, страначки сигурно. Јесам пензионер али нисам члан ниједног. Не треба нас дијелити. Оно што најстарије Требињце додатно збуњује јесте и чињеница да су оба удружења под истим кровом - кажу требињски пензионери.

За истим столом код градоначелника била су два предсједника. Заједнички језик тешко је наћи. Раскол је почео због избора 2017. године, а наставио се због пара, и даље траје.

- Код нас ова два удружења никада се неће удружити док год Град Требиње додјељује новчана средства по мени, незаконито другом удружењу - истиче Мирко Милојевић, предсједник Удружења пензионера Града Требиња.

- Они на мјесечном нивоу имају преко 12.000 марака, то је на годишњем нивоу 144.000 најмање, а нама Град на 3.300, даје грант 63.000 марака - прича Ристо Маслеша, предсједника Градског удружења пензионера Требиње.

Мирко Ћурић нам одговара да не фаворизује једно удружење али и признаје да износ грантова није исти. Градоначелник покушава да помири двије зараћене стране каже пробаће и са пакетима помоћи. Богу се моли да ће успјети.

- Ја се надам, и Васкршњи је пост. Треба да праштамо једни другима и управо до Васкрса надам се у наредном периоду да будемо једну - каже Мирко Ћурић, градоначелник Требиња.

Требиње тренутно броји око 7.800 пензионера. Колико их је у ком удружењу нико не зна јер два предсједника ни око тога не могу да се сложе. Кажу сложе се када треба попити кафу или ракију.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм