Поднио је Миловановић

Петровић пријављен Тужилаштву због ненамјенског трошења новца: Потрошио три милиона више

  • Извор: АТВ
  • 08.02.2024. 12:48

Мирослав Миловановић, предсједник Градског одбора СНСД Бијељина, поднио је кривичну пријаву против градоначелника Бијељина Љубише Петровића због ненамјенског трошења буџетског новца, чиме је, како се наводи у пријави, буџету причинио штету већу од три милиона КМ.

У пријави се наводи да је Петровић, злоупотребљавајући функцију градоначелника, прекорачењем службених овлаштења, створио обавезе изнад висине средстава у односу на утврђени буџет града за 2023. годину.

„При томе се није радило о оправданим обавезама на које није могао утицати. Само у периоду од 1. јануара до 30. септембра 2023. године ненамјенски потрошио буџетска средства и причинио штету буџету и износу преко 3.173.113,62 КМ у односу на износ утврђен буџетом, умишљајем и свјестан својих противправних радњи и посљедица чије наступање је хтио“, стоји у кривичној пријави.

Како се даље наводи, увидом у приједлог Консолидованог извјештаја о извршењу буџета града Бијељина за период 1.1.-30.09.2023. произилази да је Љубиша Петровић само у овом периоду ненамјенски потрошио више од три милиона КМ.

У кривичној пријави је таксативно наведено на које ставке је Петровић трошио више новца него што је буџетом предвиђено. Тако је, рецимо, на расходе за накнаде запослених потрошио 1.519.502 КМ, док је буџетом за то предвиђено 1.370.000 КМ. За расходе за бруто накнаде ван радног односа из буџета је намијењено 40.000 КМ, а Петровић је потрошио чак 100.000 КМ више, односно, 140.070 КМ.

Како је Миловановић рекао, он је кривичну пријаву против Петровића поднио у своје лично име те је додао да је већ поднио десетак пријава против градоначелника Бијељине.



Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)