Bijeljina

Petrović u panici zbog mogućeg opoziva

  • Извор: АТВ
  • 23.01.2023. 19:22

Strah od opoziva poslednjih dana, gradonačelnik Bijeljine ispoljava najviše kroz govor mržnje tvrde u bijeljinskom SNSD-u. Na narod se najčešće poziva, ali su oni koji ne glasaju za njega lopovi, i nepošteni. Takve stavove iznosi i na društvenim mrežama.

"U Bijeljini u narednom periodu biće jasna narodna borba protiv zla, borba između dobra i zla, između potkupljivih i nepotkupljivih, između poštenih i nepoštenih, između pravde i nepravde. Iz čitave Republike Srpske doći će ljudi  sa srcem i hrabrošću da se izbore sa batinašima, prevarantima, lopovima", piše Ljubiša Petrović.

Očigledno je prisutan strah od gubitka, kaže predsjednik Skupštine grada. Uvrede kaže, koje iznosi na račun neistomišljenika su do sada neviđene 

"Političke neistomišljenike naziva hijenama, kurjacima, štetočinama, gdje ljude koji glasaju za neke politike koje njemu nisu bliske naziva nepoštenim, potkupljivim, gdje će se ostaviti neki trag u snijegu svih onih koji glasaju protiv njega, dakle potpuno jedno neprimjereno ponašanje. Odlučivanje referendumsko o ostanku u svojoj fotelji, ostanku na funkciji predstavlja kao borbu dobra i zla. Mislim da je to jedan do sada potpuno neviđeni novo", kaže Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

Svoje zalaganje za narod posebno je iskazao prilikom nedavnih problema sa vodostajima. Odbijanje saradnje sa državnim institucijama u slučaju kada su građani bili u opasnosti od poplava, obmanjivanje javnosti da je na terenu,da se zato ne javlja premijeru  dok je bio na slavi PDP-a, sigurno nije dobar put kaže predsjednik Skupštine grada.

"Vi u vanrednoj situaciji ne želite da komunicirate sa institucijama koje su nadležne, da vam pomognu da sarađujete, dakle vi apsolutno to sebi ne smijete dozvoliti, nastaranu neka politička mržnja i animozitet za ljude koji nisu iz iste političke opcije, vi morate sarađivati u intersu ljudi koje predstavljate", kaže Đurđević.

Građani Bijeljine kažu da poslednje dvije godine čekaju da se nešto desi, ali da osim manjih projekta ništa nisu vidjeli. Predsjednici Mjesnih zajednica tvrde da  su zapostavljeni.

"Smatramo da ove dvije godine koliko je na čelu grada Bijeljina stagnira, blaže rečeno stagnira, da ne kažemo da ide unazad. Gradonačelnik mora biti svjestan da su Savjeti MZ izabrani legalno, nas niko nije imenovao pa da nas on ignoriše.  Mi smo izabrani od strane naših komšija. Od aprile i izbora savjeta MZ indikativno je to ignorisanje zahtjeva, potreba. Ne možete biti na čelu grada, a vući na jednu stranu samo", kaže Vladimir Radulović, predsjednik MZ Bogdanovići.

U Bijeljini je procedura o opozivu pokrenuta, a gradonačelnik do petka ima rok da se izjasni o tome, nakon čega predlog ide na skupštinu.

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм