Тања Томић Шкеро

Планинарско друштво "Вучији зуб" из Требиња ради на планинарском дому али и брине о околини

  • Извор: АТВ
  • 05.11.2023. 08:59

За планинарско друштво „Вучији зуб“ многи у Требињу кажу да је то један од најбољих амбасадора овог града. Иза њих су бројне активности, а новинар АТВ разговарао је са Тањом Томић Шкеро из овог друштва.

Она је рекла да се у планинарском друштву увијек нешто ради, увијек је активно и имају посла, а раде и на планинарском дому.

„Излетиште Убла, подно планине Орјен, планинарски дом се налази 20 километара од града Требиња. Доста људи посјећује наш сајт, нашу Фејсбук групу, тако да доста људи већ зна гдје се налази планинарски дом на Ублима. Тренутно се ради доградња. Миц по миц се та прича дешава, надам се да ћемо сљедеће године на љето имати један прави планинарски дом“; рекла је Томић Шкеро за АТВ.

Она каже да су Требињци напокон почели да доводе своју дјецу на планину Орјен, која је једна прелијепа планина и има много богатства у њој, а постављено је и много маркираних стаза.

''Годинама смо радили на томе да дамо људима до знања шта се крије у њедрима планине Орјен и заиста смо пријатно изненађени и иницијативом људи, како Требињаца тако и људи из иностранства, који долазе и купују некретнине на Ублима“, истакла је Томић Шкеро.

Планинарско друштво „Вучији зуб“ је ове године имало излет на Доломите, што је била комбинација туристичке и планианрске туре, а након тога су ишли на ферату. Црна Гора је неизбјежна, каже Томић Шкеро, као и наше планине у Српској и БиХ.

„Нисмо запоставили планинарење иако смо више били сконцентрисани на изградњу планинарског дома“, рекла је она.

Чланови овог планианрског друштва учествују и у еколошким активностима.

„Што се еколошких активности тиче, ту смо поприлично оштри, ту нам се стање не свиђа. Око путева које воде у Херецговину све је препуно смећа, имамо доста дивљих депонија, тако да мос ту јако незадовољни. Али смо својим оштријим реакцијама успјели да добар дио људи, поготово дјеце, анимирамо да воде рачуна о животној околини“, изјавила је Томић Шкеро.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?