Рјешење за гужве

Почела изградња кружног тока у Требињу

  • Извор: АТВ
  • 22.04.2024. 19:25

Несносне гужве, угашени семафори и опасност са сваке стране тако је било на најпрометнијој требињској раскрсници.

Градски челници коначно су нашли рјешење. Почела је градња кружног тока.

"Сви смо морали овдје нарочито да обратимо пажњу а мислим да је кружни ток право рјешење";

"Већ одавно је овдје требао да буде кружни ток јер су увијек гужве";

"Пошто семафори нису радили никад било је опасно. Да ли ће кружни ток ријешити ово? Ја мислим да неће 100% али хоће мало боље";

"Ружно, саобраћај није био ријешен, гужве се стварале. Да ће кружни ток поправити стање? Изванредно", говоре нам Требињци.

Тридесет радних дана је рок да се направи кружни ток. Извођач "Херцеговина путеви" вјерује да ће им вријеме ићи на руку и да ће горући саобраћајни проблем ријешити у предвиђеном року и на најбољи начин.

"Мислим да ће ово бити једно квалитетно рјешење зато што знате и прије док су били семафори регулација саобраћаја посебно при крају радног времена је била незгодна", рекао је Љубиша Маџар, инжењер у "Херцеговина путевима".

Незгодних мјеста на требињским саобраћајницама је још, свјесни су градски челници. Свјесни су и да је Требиње постало тијесно за све већи број возила.

Важно је кажу да се највећи проблем ријеши што прије.

"Послије тога се надамо да ће свим Требињцима и наравно свим гостима који дођу у Требиње бити много лакше саобраћајно функционисати него што је било до сада", рекао је Спасоје Радовић, начелник Одјељења за комунално-инспекцијске послове Требиње.

Вриједност ове инвестиције је око 150.000 марака.

За 30 радних дана колико је потребно да се сагради овај кружни ток саобраћај ће бити обустављен. Усмјераваће се на алтернативне саобраћајнице зато путари и надлежни моле за стрпљењ и разумијевање.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм