Ugrožena bezbjednost

Pojačane mjere bezbjednosti u Sokocu

  • Извор: АТВ
  • 13.06.2023. 19:48

Sokolac, u prethodnih par mjeseci, postao je pravi Divlji zapad. Pucnjava ispred Osnovnog suda, gdje je jedno lice smrtno stradalo, a jedno ranjeno, postavljanje eksplozivne naprave ispred domaćinstva u noćnim časovima, te udaranje osumljičenih vozilom, svađe radi zemlje i šume sa tragičnim ishodima. Sve ovo je doprinijelo ugrožavanju bezbjednosne situacije u opštini Sokolac.

Mišljenja stanovništva Sokoca su podijeljena, neke je strah, a neki kažu da se osjećaju bezbjedno jer nisu u "mutnim" poslovima. 

- Naravno da nas je strah sve.

- S obzirom da sam ja penzioner i da vrlo malo izlazim ovamo, ja se osjećam bezbjedno. A to što se dogodilo je, stvarno, za Sokolac jedna tragedija za narod koji mora da cirkuloše, koji mora da ide.

- Ja se osjećam sigurno, bezbjedno jer nisam u tom kolu. Svi ti koji su skrenuli, koji se bave neovlašćenim stvarima, oni su i sumnjivi i treba da se plaše. Mi se ne plašimo.

- Nije to sad tek krenulo, to je krenula prije dugo godina", kažu građani.

Tražeći veće mjere zaštite za svoje stanovništvo, načelnik Sokoca Milovan Bjelica, obratio se i MUP-u Republike Srpske, koji je poslao Specijalnu antiterorističku jedinicu na teritoriju ove opštine. 

"U protekla dva dana je bio veći broj policijskih službenika i Specijalne jedinice i Jedinice za podržku, gdje je privedeno 27 lisa na teritoriju naše opštine. Ja sam juče pitao gospodina Šehovca, jer se priča da su neki spiskovi napravljeni, pravljeni, ko je pravio spiskove, zbog čega su ti spiskovi i tako. On je rekao da su oni samo provjeravali bezbjedonosno interesantna lica i lica koja su bila pod određenim mjerama", nače Milovan Bjelica, načelnik Sokoca.

Sprovedena policijska akcija na teritoriji Sokoca nije dala nikakve veće rezultete. Od uhapšenih 27 osoba, koje se dovode u vezu sa kriminalnim aktivnostima, kako kaže načelnik opštine, sve su puštene na slobodu.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм