Milići

Porastao vodostaj Zelenog Jadra, vatrogasci intervenisali u Mišićima

  • Извор: СРНА
  • 16.06.2023. 09:03

Vodostaj Zelenog Jadra porastao je usljed padavina i ugrozio nasip u milićkom naselju Mišići gdje su intervenisali mještani, vatrogasci i zaposleni u Opštinskoj upravi, ali za sada nije ugrožena imovina, rekao je šef lokalnog Odsjeka zajedničkih poslova Branislav Novaković.

Voda se izlila na desnoj strani obale i prijetila je da ugrozi kuće, ali je uslijedila brza intervencija i stavljene su vreće sa pijeskom.

Novaković je rekao da su od dva časa protekle noći reagovali mještani i vatrogasci i da su stavljene vreće sa pijeskom.

"Voda je na ivici izlivanja iz korita. Za očekivati je da će stati kiša i da će se smanjiti vodostaj, tako da ne bi trebalo da bude oštećena imovina mještana", ocijenio je Novaković, koji obilazi milićka naselja.

Konačno stiže ljeto - Za vikend 30 stepeni

Konačno stiže ljeto - Za vikend 30 stepeni

Starješina Vatrogasno-spasilačke jedinice Miodrag Pantić izjavio je Srni da su dobili dojavu od mještana Mišića da je Zeleni Jadar prijeti da se izlije iz korita.

On je naveo da je voda prijetila da ugrozi kuće, ali da su spasili situaciju stavljajući vreće sa pijeskom i za sada je taj dio pod kontorlom.

"Pomogli su nam mještani. Imovina nije ugrožena, prognoze su da će krajem dana prestati padavine, pa se nadamo da neće biti poplavljene kuće", naveo je Pantić.

Elitna američka jedinica evakuisala Jokića u oklopnom vozilu

Elitna američka jedinica evakuisala Jokića u oklopnom vozilu

Pantić je rekao da su obišli i teren od naselja Derventa do Nove Kasabe i da za sada nema kritičnih mjesta, te napomenuo da su pripremili veliku količinu džakova sa pijeskom da bi mogli da intervenišu, ukoliko bude bilo potrebno.

On je napomenuo da su na raspolaganju građanima 24 časa i da ih mogu dobiti putem broja telefona 123.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: