Cvijet Sunca

Praznik mimoze izmamio posjetioce na ulice Trebinja

  • Извор: АТВ
  • 11.02.2023. 19:21

Za mimozu kažu da je cvijet Sunca, a za Trebinje da je grad Sunca. Zato je ovo dobitna kombinacija.

Miris mimoze širio se sunčanim jugom, trombonjeri su pucali, mažoretke graciozno koračale po taktu gradske muzike a građani uživali.

Građani Trebinja kažu da ih ovo asocira na proljeće, ljubav, sreću te ističu da su jako srećni što su došli.

Dodaju i da je vrijeme poslužilo te je dan bio idealan.

"Fino se provodim i drago mi je da mogu da prisustvujem ovom veličanstvenom događaju“, poručuje jedan sagovornik.

Zadovoljstvo i uživanje nisu krili ni gosti iz grada od skalina. Novljni kažu da su pokazali ono što najbolje znaju i priznaju da to u komšijskom Trebinju nije teško uraditi.

"Zadovoljna sam što su nas dočekali sa ovolikim osmijehom i u ovolikom broju“, kaže jedan od učesnika.

Drugi dodaju da je u Trebinju kao i uvijek - fasinantno i imresivno, te dodaju da je u Trebinju možda od svih gradova najljepša interakcija sa publikom.

"Biti mažuretka je velika čast, velika čast je predstavljati svoj grad po raznim državama i gradovima“, kaže jedna mažoretkinja.

Današnja svečana povorka i pune trebinjske ulice dokaz su dobrih komšijskih odnosa, prvi ljudi dva grada kažu da je saradnja odlična i zato pozivaju da sljedeće druženje.

"Ovom prilikom želim da pozovem sve ljude iz Trebinja, Republike Srpske i BiH da dođu sedamnaestog na otvaranje Praznika mimoze kada će biti velika povorka“, kaže Stevan Katić, predsjednik opštine Herceg Novi.

"Sedamnaesti februar idemo zajedno jedni uz druge. Kao što je bilo u predhodnom periodu da najava ide posljednji vikend pred mimozu ovdje u Trebinju to nama dosta znači“, poručio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Praznik mimoze u Herceg Novom trajaće do 5. marta. Tada se očekuje više od 20.000 gostiju. Fešta od mimoze ribe i vina, maskenbal, koncerti i druge manifestacije sve će se to održati u gradu mimoze i skalina.  

Današnja trebinjska fešta najbolji je uvod za ono što se već sljedećeg vikenda dešava u susjednom Herceg Novom, tada je planirana centralna manifestacija Praznika mimoze.