Дошли да гасе пожар па добили оптужбе

Приједорски ватрогасци лажно оптужени за пљачку

  • Извор: АТВ
  • 03.01.2024. 19:15

Ватрогасце који су дошли да угасе пожар супружници из Приједора, оптужили су да су их покрали. Због лажне пријаве да су украли око 8.000 марака, неколико ватрогасаца ни криви ни дужни морали су на саслушање у полицију па чак и на полиграф да би доказали да паре нису украли, него само радили свој посао.

''Наиме ,16.11 у 8:56 смо запримили дојаву да је дошло до пожара у стамбеном објекту у Улици Краља Александра, одмах смо изашли на терен и интервенција је успјешно реализована. Пред сам крај интервенције власник је оптужио да су они отуђили одређену количину новца'', рекао је Радован Мартић, старјешина Територијално ватрогасно-спасилачке јединице Приједор и додао: ''Морам да кажем да смо у протеклих 140 година од оснивања јединице све интервенције извршили и нисмо имали ниједну оптужбу. Ово је прва гдје смо оптужени да смо отуђили неку ствар из објекта.''

Не само да ватрогасци нису украли новац, него га није украо нико. Пронађен је, али се брачни пар ту није зауставио.

Новац је пронађен, а све су исценирали супружници Д.В. и његова супруга Г.В. Наводно, Д.В. није био свјестан да је његова супруга изнијела новац из куће, а нису ни помислили да то јаве истражним органима, него су чак исценирали и да их је неко уцјењивао. 

Да је ријеч о лажним пријавама потврдила је и полиција. О свему је обавијештено и тужилаштво. 

''С обзиром да су оба лица осумњичена за ово кривично дјело надлежном тужилаштву је поднесен извјештај за кривично дјело лажно пријављивање кривичног дјела'', рекла је Звездана Алендаревић, портпарол ПУ Приједор.  

Подршку ватрогасцима поводом овог случаја пружио је и градоначелник Слободан Јавор. Каже, часни су то људи и поштени и нису заслужили овако нешто. 

''Када су се појавили ти натписи и наводи, заиста доста људи ме контактирало да пружи подршку ватрогасцима. Стао сам уз њих. Имали смо овдје и састанке гдје сам то потврдио. Драго ми је да је утврђено све брзо и да ће све ово добити судски епилог'', истакао је Слободан Јавор, градоначелник Приједора.

Из Територијално ватрогасно-спасилачке јединице Приједору поручили су грађанима да их ово неће поколебати и да су им на услузи 24 часа. Ипак надају се да се оваква ситуација више неће поновити.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм